Zelensky la TV în Germania: "Ne dați sau nu ne dați tancuri? Oamenii mor aici”

20 Ian 2023
Zelensky la TV în Germania: "Ne dați sau nu ne dați tancuri? Oamenii mor aici”

"Sunteți adulți. S-ar putea foarte bine să continuați să vorbiți așa încă șase luni, dar oamenii din țara noastră mor în fiecare zi", a spus Zelensky, intervievat de postul german Ard despre ezitarea guvernului german de a trimite tancuri Leopard în Ucraina, scrie La Repubblica

"Ca să spun simplu: puteți să trimiteți tancurile Leopard sau nu? Atunci livrați-le!", a adăugat președintele ucrainean, care a asigurat apoi că aceste tancuri nu vor fi folosite în scopuri ofensive, ci defensive. 

„Nu sunt pentru că vom ataca, dacă cineva este îngrijorat de asta – a spus el – aceste tancuri nu vor intra în Rusia, noi ne apărăm”.

În interviul ARD, Zelensky spune că ar dori și mai mult sprijin pentru spațiul aerian ucrainean: "Este vorba de apărarea cerului. S-ar dori foarte mult să deschidem o nouă pagină în acest război, în această apărare". Ucraina dorește „ca rușii să nu aibă control asupra spațiului nostru aerian”, a spus Zelensky.

În interviu, Zelensky a avut însă și cuvinte de recunoștință pentru ajutorul oferit până acum Kievului de către Germania:

"Suntem recunoscători. Vreau să audă toată lumea: suntem recunoscători Germaniei".

Alte stiri din Externe

Ultima oră