Zelensky își anulează în mod neașteptat discursul în fața Congresului SUA

06 Dec 2023
Zelensky își anulează în mod neașteptat discursul în fața Congresului SUA

Soarta Ucrainei este în mâinile aleșilor din Congresul american. Două întâlniri cu ușile închise au loc la Congresul SUA pentru a informa oficialii aleși cu privire la situație iar președintele ucrainean Volodimir Zelensky urma să vorbească marți în fața Congresului SUA pentru a cere eliberarea de noi fonduri, dar în mod neașteptat discursul său a fost anulat, scrie BFMTV

Președintele ucrainean urma să vorbească virtual cu Congresul american, sperând să obțină eliberarea unui nou ajutor militar și financiar din partea Statelor Unite.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a anulat discursul programat pentru marți, 5 decembrie, în fața Congresului SUA, din cauza unui eveniment „de ultimă oră”, a declarat liderul democrat al Senatului, Chuck Schumer.

„Zelensky nu poate ajunge la briefing-ul nostru de la 15:00, ceva s-a întâmplat în ultimul moment”, a declarat alesul american presei.

Președintele ucrainean urma să vorbească virtual în fața Congresului american, sperând să obțină eliberarea unui nou pachet foarte dezbătut, dar crucial pentru țara sa aflată în război .

Ajutorul american la Kiev în pericol

Washingtonul este cel mai mare furnizor de ajutor militar pentru Kiev, după ce a angajat zeci de miliarde de dolari de la invazia rusă din februarie 2022. Dar promisiunea președintelui democrat Joe Biden de a continua sprijinul financiar pentru Ucraina este în serios îndoieli. în pericol, un scenariu de dezastru pentru Kievul, a cărui contraofensivă dezamăgitoare nu a adus câștigurile teritoriale sperate.

Congresul american, care a validat până acum plicurile gigantice de ajutor militar, umanitar și macroeconomic pentru Kiev, este format din două camere. În Camera Reprezentanților, dominată de conservatori , o mână de aleși de dreapta cer încetarea imediată a ajutorului pentru Kiev. În Senat, cu majoritate democrată, opoziția republicană este mai degrabă în favoarea sprijinirii Ucrainei.

Alte stiri din Externe

Ultima oră