Zelensky: Douăsprezece țări sunt pregătite să furnizeze tancuri Ucrainei

27 Ian 2023
Zelensky: Douăsprezece țări sunt pregătite să furnizeze tancuri Ucrainei

„Astăzi am rezistat unui nou atac masiv cu rachete din partea teroriștilor”, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski joi seară referindu-se la atacurile rusești ale zilei care au făcut cel puțin 11 morți în Ucraina, scrie Le Monde.

„Fiecare rachetă rusă împotriva orașelor noastre, fiecare dronă iraniană folosită de teroriști este un argument pentru motivul pentru care avem nevoie de mai multe arme. Doar armele neutralizează teroriștii” , adaugă el în discursul său zilnic publicat pe site-ul președinției și pe rețelele de socializare.

„Ne extindem coaliția de tancuri – a fost o decizie în acest sens din Canada și sunt recunoscător pentru asta. Avem deja douăsprezece țări în coaliția noastră de tancuri ”, spune Zelensky.

„Astăzi, datorită sistemelor de apărare aeriană furnizate Ucrainei și profesionalismului războinicilor noștri, am reușit să doborâm majoritatea rachetelor și Shahed-urile rusești. Sunt cel puțin sute de vieți salvate și zeci de infrastructuri păstrate”, explică el pentru a susține cererea de ajutor militar pentru Ucraina.

Alte stiri din Externe

Ultima oră