Zelensky cere armatei să „găsească forțele” pentru a apăra orașul Bakhmut

07 Mar 2023
Zelensky cere armatei să „găsească forțele” pentru a apăra orașul Bakhmut

Pozițiile ucrainene din Bakhmut au fost bombardate luni de aproximativ 130 de ori, relatează Serghei Tcherevaty, un purtător de cuvânt al Grupării estice a forțelor armate ucrainene, citat de presa ucraineană, scrie Le Monde.

Potrivit acestuia, rușii își lansează cele mai bune trupe în oraș și își concentrează artileria acolo. Într-o relatare publicată luni seara, Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene explică că rușii continuă să-și lanseze valurile de asalt asupra orașului și a împrejurimilor sale „indiferent de pierderile lor” .

Soldații ucraineni luptă în condiții deosebit de dificile. Unii depun mărturie în Kyiv Independent și spun că artileria și tancurile ruse au bombardat pozițiile toată ziua fără a fi vizate de arme grele ucrainene, care își economisesc muniția.

În ciuda amenințării încercuirii, ucrainenii continuă să apere cu înverșunare Bakhmut, pe care președintele ucrainean Zelensky l-a vizitat în decembrie și pe care a jurat că îl va ține „cât mai mult posibil” . „I-am spus statului major să găsească forțele adecvate pentru a-i ajuta pe băieții din Bakhmut”, a spus Zelenskîntr-un videoclip luni , spunând că „nicio parte a Ucrainei nu poate fi lăsată în urmă rușilor”.

Imagini cu vehicule blindate care se îndreptau spre orașul asediat au început să apară luni seara. Într-un mesaj publicat seara, Evgheni Prigojin, șeful grupării paramilitare Wagner care se află în prima linie în această bătălie, evocă într-un mesaj video sosirea întăririlor ucrainene.

Potrivit CNN, care citează estimări ale NATO, pentru fiecare apărător ucrainean ucis în Bakhmut, rușii pierd în medie cinci soldați. În ciuda raportului, forțele ucrainene au suferit pierderi semnificative apărând orașul.

Alte stiri din Externe

Ultima oră