Zelensky asigură „nu este bolnav” și îi acuză pe ruși că răspândesc știri false: „Cu tot respectul pentru bătrânețe, 44 nu înseamnă 70”

22 Iul 2022
Zelensky asigură „nu este bolnav” și îi acuză pe ruși că răspândesc știri false: „Cu tot respectul pentru bătrânețe, 44 nu înseamnă 70”

Volodimir Zelensky a ținut să-i liniștească pe ucraineni cu privire la starea sa de sănătate deoarce la începutul zilei, un buletin de știri false a fost difuzat de un post de radio ucrainean indicând că președintele se află „la terapie intensivă la spital”, scrie TF1Info.

Nu, președintele ucrainean nu este bolnav. Într-un videoclip postat pe Instagram joi, 21 iulie, Volodimir Zelensky a redus la tăcere zvonurile că nu ar mai avea controlul asupra țării sale din cauza stării sale de sănătate. „Fake News” , replică șeful statului în vârstă de 44 de ani și vizibil în formă în scurta sa apariție.

„Rusia a lansat astăzi o veste falsă că (...) Zelensky se află la spital, sau mai bine zis la terapie intensivă din cauza unei grave probleme de sănătate”, explică șeful statului la biroul său. Și să adaug: „Nu m-am simțit niciodată atât de puternic ca acum”.

"Vești proaste pentru toți cei care răspândesc astfel de știri false. Nu sunt singur, suntem 40 de milioane (ucraineni)", a spus el, în timp ce țara sa intră în a șasea lună de conflict cu Rusia.

La începutul zilei, un buletin de știri false despre sănătatea aparent fragilă a președintelui a fost difuzat de radioul ucrainean TAVR Media. Potrivit Serviciului de Comunicații Speciale de Stat din Ucraina, care luptă zilnic împotriva campaniilor de dezinformare ale Kremlinului, acest atac este din nou opera „infractorilor cibernetici” ruși. Pe Facebook, radiodifuzorul a ținut să îi liniștească și pe ucraineni, spunând că afirmațiile difuzate „nu corespund realității” și că compania lucrează pentru a rezolva problema.

Volodimir Zelensky și-a încheiat videoclipul cu un obsedat față de Vladimir Putin, în vârstă de 69 de ani, a cărui sănătate este subiectul multor speculații. „Cu tot respectul pentru bătrânețe, 44 nu înseamnă 70”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Une publication partagée par Володимир Зеленський (@zelenskiy_official)

Alte stiri din Externe

Ultima oră