Zelensky a fost desemnat personalitatea anului 2022 de revista Time: "A inspirat oamenii și națiunile să se unească în apărarea libertății"

07 Dec 2022
Zelensky a fost desemnat personalitatea anului 2022 de revista Time: "A inspirat oamenii și națiunile să se unească în apărarea libertății"

De asemenea, revista americană a adus un omagiu „spiritului Ucrainei”, scrie Le Figaro

Președintele Ucrainei Volodimir Zelensky, care a întruchipat rezistența țării sale la invazia Rusiei, a fost desemnat Personalitatea Anului 2022 de revista americană Time, care a adus un omagiu și „spiritului Ucrainei".

Volodimir Zelensky a galvanizat lumea într-un mod pe care nu l-am văzut de zeci de ani”, a scris editorul Time Edward Felsenthal.

„Președintele Ucrainei a fost peste tot”

Pentru a dovedi că curajul poate fi la fel de contagios ca frica, pentru a inspira oamenii și națiunile să se unească în apărarea libertății, pentru a reaminti lumii fragilitatea democrației -- și a păcii --, Volodimir Zelensky și Spiritul Ucrainei sunt personalitatea anului în TIME 2022”, adaugă revista din New York.

În săptămânile de după începerea bombardamentului rusesc din 24 februarie, decizia sa de a nu fugi de la Kiev, ci de a rămâne și de a reuni sprijinul a fost crucială. De la prima sa postare de 40 de secunde pe Instagram pe 25 febuarie -- care arată că biroul său și societatea civilă erau intacte și la locul lor -- până la discursurile zilnice rostite de la distanță în instituții precum parlamentele, Banca Mondială și Premiile Grammy, președintele Ucrainei a fost peste tot”, a dezvoltat editorul Time.

În 2021, antreprenorul miliardar Elon Musk, șeful SpaceX și Tesla, care de atunci a cumpărat Twitter, a fost onorat ca personalitate a anului.

Alte stiri din Externe

Ultima oră