Vor să scape de sărăcie cu ajutorul... anticoncepţionalelor

12 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Vor să scape de sărăcie cu ajutorul... anticoncepţionalelor

Peste 6 milioane de femei care locuiesc în cele mai sărace zone din Filipine vor primi contraceptive gratis pentru a preveni sarcinile nedorite, a anunţat preşedintele filipinez Rodrigo Duterte, relatează independent.co.uk

O instituţie guvernamentală care să îmbunătăţească serviciile de planning familial reprezintă un pas crucial în încercarea de a reduce rata sărăciei cu 13% în următorii 5 ani, spun responsabilii din economie.

Un ordin aprobat de preşedintele Duterte prevede că două milioane de femei, care trăiesc în condiţii mizere, vor primi contraceptive gratuite până în 2018, iar restul, imediat după.

În timpul campaniei sale electorale de anul trecut, Duterte a insistat că, în opinia sa, o familie trebuie să aibă maximum trei copii. Tot atunci, el şi-a prezentat planurile de a face accesibile tuturor opţiunile de control al naşterilor.

Decizia preşedintelui filipinez întâmpină rezistenţă din partea Bisericii Catolice din Filipine. Circa 80% din cei 103 milioane de locuitori ai Filipinelor sunt catolici.

Din 2015, guvernul e implicat într-o dispută legală privind extinderea folosirii contracepţiei, după ce Curtea Supremă a restricţionat temporar distribuirea implanturilor contraceptive.

Alte stiri din Externe

Ultima oră