Viitorul examen medical al lui Biden nu va include un test cognitiv, spune Casa Albă

13 Feb 2024
Viitorul examen medical al lui Biden nu va include un test cognitiv, spune Casa Albă

Medicul de la Casa Albă Kevin O'Connor spune că Biden își dovedește capacitatea „în fiecare zi”, scrie FoxNews

Președintele Biden nu va susține un test cognitiv ca parte a viitorului său examen medical, a confirmat luni Casa Albă.

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat că medicul lui Biden, dr. Kevin O'Connor, nu crede că este necesar un test cognitiv. Ea a spus că O'Connor crede că Biden își dovedește capacitatea cognitivă „în fiecare zi [în] modul în care se comportă și cum gândește”.

Reporterii l-au presat pe Jean-Pierre cu privire la această problemă din cauza raportului de săptămâna trecută al consilierului special Robert Hur, care a constatat că Biden are probleme semnificative de memorie.

„Crede Casa Albă că ideea ca președintele să facă un test cognitiv ca parte a acestui fizic este o idee legitimă?” a întrebat un reporter.

„Voi spune doar ce mi-a spus dr. O'Connor în urmă cu aproximativ un an, când [buletinul medical al lui Biden] a fost publicat”, a răspuns Jean-Pierre. „Președintele dovedește în fiecare zi [în] modul în care funcționează și cum gândește, având de-a face cu liderii mondiali, luând decizii dificile în numele poporului american – fie că este vorba de securitate internă sau națională”.

Jean-Pierre a continuat să-l apere pe Biden, atunci când reporterii au continuat să o preseze pe această temă. Ea a spus că îl cunoaște pe Biden de mai bine de un deceniu și continuă să-l găsească „cu minte ascuțită” și „pe deasupra lucrurilor”.

„Când avem întâlniri cu el și cu personalul său, el ne împinge în mod constant, încearcă să obțină mai multe informații, așa că asta a fost experiența mea cu acest președinte”, a spus ea.

Sondajele recente au descoperit că vârsta lui Biden este o problemă majoră pentru majoritatea americanilor în general, dar și a democraților. Un sondaj de duminică de la ABC/Ipsos a constatat că 86% dintre americani cred că Biden este prea bătrân pentru a mai avea un alt mandat, inclusiv 73% dintre democrați.

Alte stiri din Externe

Ultima oră