Ungaria nu va sprijini noua rundă de sancțiuni ale UE împotriva Rusiei dacă acestea includ sancțiuni energetice

29 Sep 2022
Ungaria nu va sprijini noua rundă de sancțiuni ale UE împotriva Rusiei dacă acestea includ sancțiuni energetice

Ungaria nu va sprijini noua rundă de sancțiuni propusă de UE împotriva Rusiei dacă acestea includ sancțiuni energetice, a declarat un oficial guvernamental, scrie The Guardian.

Executivul UE a propus miercuri o a opta rundă de sancțiuni împotriva Rusiei, inclusiv plafonarea prețului petrolului rusesc și impunerea unor restricții suplimentare asupra comerțului de înaltă tehnologie.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus că noile sancțiuni au fost concepute pentru a „face Kremlinul să plătească” pentru escaladarea războiului împotriva Ucrainei.

Ea a promis că UE va introduce un plafon de preț pentru petrolul rusesc pentru a „ajuta la reducerea veniturilor rusești și la menținerea stabilă a pieței globale”.

Gergely Gulyas, șeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orbán, a declarat într-un briefing:

"Ungaria a făcut deja multe pentru a menține unitatea europeană, dar dacă există sancțiuni energetice în pachet, atunci nu putem și nu îl vom sprijini.

Așteptăm o listă finală, completă de sancțiuni și apoi putem negocia. Ungaria nu poate sprijini sancțiunile energetice."

Alte stiri din Externe

Ultima oră