Ungaria anunță un nou veto oricărei sancțiuni UE împotriva Rusiei asupra energiei nucleare

27 Ian 2023
Ungaria anunță un nou veto oricărei sancțiuni UE împotriva Rusiei asupra energiei nucleare

Premierul ungar Viktor Orban a anunțat la radioul public că va pune veto oricărei sancțiuni ale Uniunii Europene împotriva Rusiei din cauza energiei nucleare. Sancțiunile referitoare la energia nucleară „în mod evident trebuie să fie supuse unui veto”, a spus el citat de Reuters

Ucraina a cerut celor 27 de state membre UE să includă Rosatom, compania de energie nucleară de stat a Rusiei, în sancțiuni, dar Ungaria, care are o centrală nucleară construită în Rusia pe care intenționează să o extindă cu Rosatom, se opune.

„Nu vom permite ca planul de includere a energiei nucleare în sancțiuni să fie implementat”, a insistat premierul ungar. 

Orban a reiterat într-un interviu că sancțiunile asupra energiei nucleare „trebuie în mod evident să fie supuse unui veto”.

Ungaria, membră a UE, a criticat în mod repetat sancțiunile UE asupra Rusiei din cauza invaziei sale asupra Ucrainei vecine, declarând că nu a reușit să slăbească Rusia în mod semnificativ, în timp ce riscă să distrugă economia europeană.

Occidentul nu a impus sancțiuni lui Rosatom de când Rusia a invadat Ucraina.

Alte stiri din Externe

Ultima oră