„Unde este Jackie?”: Joe Biden se adresează unui parlamentar decedat

28 Sep 2022
„Unde este Jackie?”: Joe Biden se adresează unui parlamentar decedat

Joe Biden s-a adresat unui parlamentar decedat în timpul unui discurs, în timp ce Casa Albă a emis o declarație după moartea ei, în care președintele SUA a spus că este „șocat și întristat” scrie LeSoir.

Președintele american Joe Biden s-a adresat miercuri într-un discurs unui parlamentar republican decedat, stârnind multe întrebări în timpul informării zilnice a purtătoarei de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

"Unde e Jackie?a întrebat democratul în vârstă de 79 de ani în cadrul unui discurs dedicat luptei împotriva obezității și insecurității alimentare.

Vreau să mulțumesc tuturor celor care sunt aici”, a declarat Joe Biden, menționând alți doi parlamentari implicați în mod deosebit în aceste subiecte, un republican și un democrat.

În timpul discursului, el părea să caute în cameră pe fostul membru al Camerei Reprezentanților Jackie Walorski, un ales republican din Indiana, care a murit la începutul lunii august într-un accident de mașină si care era foarte implicată în lupta împotriva malnutriției.

Alesul a contribuit activ la pregătirea unui summit major dedicat acestei probleme în cadrul căruia Joe Biden a vorbit miercuri.

Casa Albă publicase o declarație după moartea sa în august în care președintele american se declara „șocat și întristat”.

„Se gândea foarte mult la ea”

Bombardată cu întrebări în acest sens miercuri pentru a afla dacă Joe Biden a uitat că parlamentarul a murit, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, nu a răspuns cu adevărat.

„S-a gândit foarte puternic la ea” în cadrul acestui eveniment la care ea a contribuit activ, a spus purtătorul de cuvânt.

„Nu mi se pare deranjant”, a spus ea din nou jurnaliştilor care au insistat.

Karine Jean-Pierre a adăugat că Joe Biden plănuise deja să se întâlnească vineri cu familia parlamentarului decedat, cu ocazia semnării unei legi, pentru a aduce un omagiu luptei sale „remarcabile” împotriva malnutriției.

Alte stiri din Externe

Ultima oră