Un submarin care ducea turiști să viziteze epava Titanicului a dispărut în Oceanul Atlantic

19 Iun 2023
Un submarin care ducea turiști să viziteze epava Titanicului a dispărut în Oceanul Atlantic

Un submarin folosit de mai multe ori pentru a duce turiștii să vadă epava Titanicului a dispărut în Oceanul Atlantic, declanșând o misiune de căutare și salvare, scrie BBC.

Paza de Coastă din Boston a declarat luni pentru BBC că o operațiune pentru a-l găsi este în desfășurare. Nu este clar câți oameni erau la bord în momentul în care a dispărut.

Submersibile mici iau ocazional turiști și experți pentru a vizita epava Titanicului.

Excursiile de mai multe zile la epavă costă zeci de mii de dolari, iar o scufundare pâna la Titanic, inclusiv coborârea și ascensiunea, durează aproximativ opt ore.

Celebrul pachebot se află la 3.800m pe fundul Atlanticului la aproximativ 600 km (370 mile) în largul coastei Newfoundland, Canada.

Anul trecut, s-a raportat că o astfel de excursie a unui grup de turisti condusă de OceanGate a costat 250.000 de dolari pentru a duce submersibilul până la locul unde se află epava pe fundul mării, scrie The Mirror

Misiunea de anul trecut a durat 10 zile, cu opt din acele zile pe mare, spune o broșură turistică .

Acesta prezintă călătoria cu submersibilul său din fibră de carbon drept „o șansă de a ieși din viața de zi cu zi și de a descoperi ceva cu adevărat extraordinar”.

Potrivit site-ului său web, o expediție este în desfășurare și încă două au fost planificate pentru iunie 2024.

Submersibilul poate găzdui cinci persoane, spune compania, incluzând de obicei un pilot, trei oaspeți care plătesc și ceea ce numește un „expert în conținut”.

BBC a contactat compania pentru comentarii.

Alte stiri din Externe

Ultima oră