Un român a strâns peste 80.000 de dolari pentru ”copilul său bolnav”. În realitate își cumpăra articole de lux, neavând niciun copil

07 Ian 2023
Un român a strâns peste 80.000 de dolari pentru ”copilul său bolnav”. În realitate își cumpăra articole de lux, neavând niciun copil

Un român stabilit în SUA a fost arestat pentru multiple capete de acuzare: a fraudat mai mulți americani cu cel puțin 80.000 de dolari în ultimul an, cântând la vioară în afara magazinelor și pretinzând că adună bani pentru copilul său bolnav, susține biroul șerifului din comitatul Palm Beach, Florida, conform breibart.com

Giovani Radu, un străin stabilit ilegal în vârstă de 22 de ani, a fost arestat luna trecută după ce ar fi fraudat pietonii cu zeci de mii de dolari în ultimul an, pretinzând că strânge numerar pentru a-și îngriji copilul bolnav. Radu, spune poliția, nu are niciun copil.

Potrivit Biroului Sheriff din Palm Beach, Radu a cântat la vioară în afara mai multor magazine din județ în ultimul an, cerșind bani de la pietoni.

„I-am spus tata, tati, putem te rog să-i dăm 5 dolari sau un dolar?”, spune o fată care a vrut să-l ajute, și care a fost una dintre multele persoane care au vrut să-i dăruiască ceva bărbatului, care pe 23 decembrie îl era în fața magazinului TJ Maxx într-o piață comercială din Royal Palm Beach.

Radu ar fi canalizat donațiile printr-o organizație nonprofit falsă care pretindea că-și ajută copilul bolnav de care pretindea că îl îngrijește.„L-am văzut cântând la vioară, am văzut un difuzor cu el, am văzut un carton”. Pancarta spunea că avea nevoie de bani pentru fiul său bolnav, dar aceasta nu era realitatea lui și totul a fost o fraudă, potrivit autorităților. În realitate, spune poliția, Radu nu are copii și a putut să scoată cel puțin 80.000 de dolari din schemă.

Când polițiștii l-au percheziționat pe Radu, au descoperit că străinul ilegal avea mai multe plăcuțe de înmatriculare pentru vehiculul său, mai multe cărți de identitate și purta un cuțit improvizat asupra persoanei sale.

Radu a fost acuzat de fraudă, furnizarea unui nume fals forțelor de ordine și purtarea unei arme ascunse, printre alte acuzații. În ciuda statutului său de străin ilegal, Radu a putut plăti cauțiune și i se cere să revină în instanță luna aceasta.

Alte stiri din Externe

Ultima oră