Un obuz luat ca suvenir în bagaje declanșează panică pe aeroportul din Tel Aviv

30 Apr 2022
Un obuz luat ca suvenir în bagaje declanșează panică pe aeroportul din Tel Aviv

O familie americană a stârnit panică pe aeroportul David Ben-Gurion din Tel Aviv după ce în bagajele lor a fost găsit un obuz neexplodat pe care intenționau să îl ia acasă ca suvenir al unei vacanțe, a declarat Autoritatea Aeroporturilor din Israel (IAA), scrie AFP citata de Le Figaro.

Personalul de securitate al aeroportului a ordonat imediat o evacuare din zona de înregistrare a bagajelor după ce a găsit obuzul joi, 28 aprilie, potrivit unui comunicat al aceleiași surse. Anunțul a stârnit un val de panică în rândul călătorilor prezenți în sala de plecări: pe un filmuleț postat pe rețelele de socializare, pasagerii aleargă în toate direcțiile pentru a se îndepărta de obuz. În timpul incidentului, un pasager a fost rănit și a trebuit să fie internat la spital.

Unul dintre copiii acestei familii americane ridicase obuzul în timpul unei plimbări pe Înălțimile Golan, a spus IAA. Această zonă anexată de Israel a fost scena unor lupte intense între statul evreu și Siria în timpul războaielor din 1967 și 1973. Potrivit IAA, familia americană a putut îmbarca zborul conform planului.

Alte stiri din Externe

Ultima oră