Un mort și doi răniți într-un atac terorist islamist la Paris

03 Dec 2023
Un mort și doi răniți într-un atac terorist islamist la Paris

Poliția a arestat un individ cunoscut de serviciile de informații în arondismentul 15 din Paris în seara de sâmbătă. Individul a atacat mai multe persoane strigând „Allah akbar”. Arestat, bărbatul a declarat că nu e de acord cu uciderea musulmanilor în întreaga lume și a afirmat că „Franța este complice cu Israelul”, a detaliat ministrul de Interne citat de Le Figaro

Bărbatul decedat este un turist german care are și naționalitate filipineză. A primit mai multe lovituri la cap, spate și umeri. Alte două persoane au fost rănite în atac. Unul dintre ei, un turist englez, a fost lovit în ochi cu un ciocan. El a fost îngrijit de serviciile de urgență. Cealaltă persoană rănită este „șocată” . „Viețile lor nu sunt în pericol ”, a spus ministrul de interne, care a vizitat scena. O a patra persoană, partenerul victimei ucise, este „șocată”, în cuvintele ministrului de Interne.

Neutralizat de două lovituri cu taser

Individul și-a început atacul la scurt timp după ora 21.00 în apropiere de Tour Eiffel. Mai întâi l-a atacat pe turistul german. Apoi a fugit peste podul Bir-Hakeim din cauza intervenției unui taximetrist care a văzut scena. Apoi a fost urmărit de o echipă de polițiști și a atacat alte două persoane.

Când cei patru polițiști coboară din vehicul pentru a-l aresta pe suspect, acesta din urmă „își ține mâinile în haină și îi explică că are explozibili asupra lui” . A fugit din nou înainte de a fi arestat. Confruntat cu amenințările „violente” din partea suspectului, unul dintre politisti l-a neutralizat cu taserul, a explicat ministrul de Interne.

Atacatorul, Armand Armand Rajabpour-Miyandoab, ar fi strigat „Allah akbar” atunci când a comis fapta. Individul, care locuiește cu părinții săi în Essonne, este cunoscut serviciilor de informații pentru asocierea sa cu islamul radical și pentru tulburările psihologice

În fața poliției, bărbatul a mai declarat că nu e de acord cu uciderea musulmanilor în întreaga lume și a afirmat că „Franța este complice cu Israelul”, a detaliat ministrul de Interne.

În iulie 2016, același individ a fost arestat de către DGSI (Directia Generală Securitate Internă). El a fost suspectat că a vrut să comită o acțiune violentă folosind o armă cu lamă în La Défense. Pentru aceste fapte, a fost condamnat în același an la patru ani de închisoare, pedeapsa care a fost „ispășită” , a adăugat Gérald Darmanin.

Alte stiri din Externe

Ultima oră