Un jurnalist palestinian de la Al Jazeera este un lider al Hamas, spune armata Israelului

11 Feb 2024
Un jurnalist palestinian de la Al Jazeera este un lider al Hamas, spune armata Israelului

Un jurnalist palestinian care lucrează pentru Al Jazeera pare să fie, de asemenea, un comandant al aripii armate a grupării teroriste palestiniene Hamas, potrivit imaginilor și documentelor găsite de armata israeliană în Fâșia Gaza, scrie TimesOf Israel

Lt.-colonelul Avichay Adraee, un purtător de cuvânt al IDF în limba arabă, spune că în urmă cu câteva săptămâni, trupele au găsit un laptop la o bază Hamas din nordul Gazei, aparținând unui bărbat pe nume Mohamed Washah.

Washah, originar din Buriej, în centrul Gazei, a apărut la emisiunile Al Jazeera în ultimele luni, postul din Qatar numindu-l drept unul dintre jurnaliştii săi.

Potrivit lui Adraee, dovezile găsite pe laptop dezvăluie că Washah este și un „comandant important” în unitatea de rachete antitanc a Hamas și că, la sfârșitul anului 2022, a început să lucreze în cercetare și dezvoltare pentru unitatea aeriană a grupării teroriste.

Luna trecută, doi jurnalişti Al Jazeera ucişi într-un atac aerian israelian la Rafah au fost acuzaţi ulterior de armata israeliană că sunt membri ai grupărilor teroriste Hamas şi Jihadul Islamic Palestinian.

Alte stiri din Externe

Ultima oră