Un inginer ROMÂN a fost răpit în Nigeria

11 Oct 2016 | scris de Vlad Gheorghieș
Un inginer ROMÂN a fost răpit în Nigeria

 

Românul Cristian Nedelcu a fost rapit împreună cu echipa sa de către barbați înarmați, în statul Delta din Nigeria.

 

Se pare ca, înainte să fie răpit, a avut loc un schimb de focuri între echipa ce asigura securitatea românului și răpitorii acestuia.

 

Ofiterul pentru Relații Publice al poliției din statul Delta, Nigeria, a declarat pentru Dailypost că incidentul a avut loc la sfarsitul zilei de luni, iar o echipa specializată îl caută deja pe inginerul român.

 

Ambasadorul Romaniei in Nigeria, Gheorghe Predescu, a facut apel la guvernul federal, Inspectorul General de Poliție, Ibrahim Idris si la alte agenții de securitate pentru investigarea incidentului și pentru implementarea oricăror mijloace pentru salvarea inginerului roman.

 

UPDATE

Ministerul Afacerilor Externe a precizat marți că, la cererea ministrului Lazar Comănescu, a fost activată celula de criză pentru românul răpit în Nigeria, iar ambasada României la Abuja urmărește cu atenție cazul, informează Mediafax

 

Ambasada Romaniei la Abuja urmarește cu atenție cazul cetațeanuluirăpitîn Nigeria la data de 10 octombrie 2016. Familia cetățeanului român a fost notificată cu privire la acest incident”, informează MAE, printr-un comunicat de presă, citat de Mediafax.

Alte stiri din Externe

Ultima oră