Un câine husky a fost scos de sub dărâmăturile din Turcia după 23 de zile fără apă sau mâncare

01 Mar 2023
Un câine husky a fost scos de sub dărâmăturile din Turcia după 23 de zile fără apă sau mâncare

Un husky a fost salvat în mod miraculos de sub dărâmături în Turcia - după ce a petrecut 23 de zile prins sub o clădire prăbușită cu două etaje, aparent fără mâncare sau apă.

Alex a fost scos din epavă de echipele de salvare din Antakya, în provincia Hatay, după ce l-au auzit în timp ce efectuau căutări în apropiere, conform DailyMail.

Seria de cutremure devastatoare a ucis acum peste 50.000 de oameni în sudul Turciei și nordul Siriei. Hatay este una dintre provinciile care a fost cel mai greu afectată. Imaginile video ale salvării pline de căldură au arătat efortul echipei de a-l elibera pe Alex. În ciuda faptului că tocmai a petrecut 23 de zile îngropat sub dărâmături, primul lucru pe care l-a făcut prietenul cățeluș a fost să lingă cu bucurie fața salvatorului său. Câinele maro și alb este relaxat când se uită la împrejurimi, în timp ce stă în siguranță în brațele unui voluntar.

Alex a fost dus la Spitalul de Campanie HAYTAP, unde a primit tratament iar voluntarii i-au acordat îngrijire și atenție după salvare. Era epuizat și slăbise - dar, de altfel, era sănătos, a informat presa turcă. Voluntarul HAYTAP Osman Polat a declarat pentru presa turcă Oda TV: „A fost într-adevăr un miracol. Este cu adevărat un miracol că a supraviețuit în acea gaură timp de 22 de zile fără să mănânce sau să bea nimic.”

Se crede că Alex a rămas blocat când clădirea cu două etaje în care se afla s-a prăbușit pe 6 februarie. Înăbușit de dărâmături și lipsit de lumină solară, nu este clar cum a supraviețuit atât de mult timp fără mâncare sau apă. Echipele de salvare l-au auzit făcând zgomote în timp ce căutau adăposturi temporare în provincia Antakya.

Voluntarii i-au putut vedea nasul printr-o mică gaură din epavă și le-a luat două ore să-l elibereze. După salvarea lui, Alex a putut fi văzut gâfâind fericit, deoarece a primit multă atenție binemeritată. Husky-ul siberian și-a ciulit urechile și părea alert în timp ce voluntarii îl mângâiau și se jucau cu el.

Luni, Turcia a fost lovită de încă un cutremur cu magnitudinea de 5,6, centrat în orașul Yesilyurt din provincia Malatya. Cutremurul inițial cu magnitudinea de 7,8 din 6 februarie a dus la aproape 50.000 de morți și la prăbușirea sau deteriorarea gravă a aproximativ 173.000 de clădiri.

Alte stiri din Externe

Ultima oră