Un bărbat a fost numit în fruntea unei organizații caritabile pentru sănătatea uterului în Marea Britanie

14 Noi 2023
Un bărbat a fost numit în fruntea unei organizații caritabile pentru sănătatea uterului în Marea Britanie

Numirea unei "femei" transgender  (bărbat care se identifică drept femeie) ca șef al organizației de caritate pentru endometrioză din Marea Britanie este „îngrijorătoare și insultătoare”, scrie The Telegraph. Organizația Endometrioza South Coast a fost acuzată că „a tradat femeile” după ce l-a angajat pe Steph Richards, care s-a ciocnit în mod repetat cu susținătorii drepturilor femeilor

O "femeie" trans a fost numită șef al unei organizații caritabile pentru sănătatea uterului într-o mișcare descrisă drept „îngrijorătoare și insultătoare”. Organizația Endometriosis South Coast s-a confruntat cu reacții adverse, după ce l-a numit director executiv pe activistul transgenderr Steph Richards, în vârstă de 71 de ani, care s-a ciocnit în mod repetat cu militanții feminiști.

Organizația de caritate a anunțat numirea pe rețelele de socializare cu o poză a lui Richards și un comentariu „Faceți cunoștință cu noul nostru CEO”, alături de un citat care spunea: „Nu este ridicol că am ajuns la 40 de ani înainte ca vreun profesionist medical să menționeze măcar endometrioza?”

Anunțul a fost întâmpinat cu critici, utilizatorii au subliniat că este imposibil ca cineva care s-a născut bărbat să sufere de endometrioză, o afecțiune dureroasă în care țesutul similar mucoasei uterului crește în altă parte în interiorul corpului.

Organizația, care conduce grupuri de sprijin pentru femeile care suferă de această afecțiune, și-a cerut ulterior scuze pentru „neînțelegere”.

„Acest citat este de la o persoană pe care organizația noastră de caritate o sprijină. Nu de la Steph însăși”, a scris organizația pe X, fost Twitter. „Steph este un mare susținător pentru ceea ce trec oamenii din comunitatea endo. Acesta este motivul pentru care a fost numit, nu pentru că are propria lui "călătorie" endo”.

Dar au continuat să se confrunte cu reacții adverse, o persoană scriind: „Ați trădat pe fiecare femeie care vă folosește în prezent serviciile.”

O alta a postat: „Ca femeie care a suferit de endometrioză de zeci de ani, pur și simplu nu pot înțelege de ce ați crede că această numire este potrivită”.

Transmisoginie

Richards s-a ciocnit în mod repetat cu susținătorii drepturilor femeilor, pe unii dintre ei descriindu-i drept „terfs”, și a fost anterior implicat într-un protest în fața conferinței feministe FiLiA.

El a fost criticat pentru că a afirmat că bărbații, femeile și copiii sunt „construcții sociale” și pentru că i-a spus unui supraviețuitor al agresiunii sexuale asupra copiilor că „nimeni nu te-a forțat”.

Pe LinkedIn, activist(a), care este și ofițer pentru femei la Partidul Laburist din Portsmouth, își listează profesiile de jurnalist și editor, după ce a început site-ul și blogul Steph’s Place UK.

Steph’s Place Marea Britanie a fost una dintre organizațiile pentru drepturile transgender care a încercat fără succes ca Comisia pentru Egalitate și Drepturile Omului să fie deposedată de acreditarea internațională după ce a avertizat despre schimbările aduse recunoașterii legale a genului și terapiei de conversie.

Noul director executiv a descris întrebările legate de numirea lor drept „transmisoginie” și a spus că nu a aplicat pentru acest rol, ci a fost rugat să-l preia.

El a spus pe X că au început „să cerceteze problemele legate de sarcină și sănătatea femeii cu mai bine de două decenii în urmă”.

Una din zece femei suferă de endometrioză, dar cercetările asupra afecțiunii sunt subfinanțate. O serie de experți au sugerat că motivul pentru care este puțin cercetat este pentru că afectează doar femeile.

Organizația spune că „este o organizație caritabilă incluzivă înființată pentru a sprijini persoanele care nu au început parcursul pentru diagnostic, trec prin etapele diagnosticului sau au fost diagnosticate cu endometrioză și/sau adenomioză”.

Pe site-ul lor, ei prezintă un citat care afirmă că „nu a fost posibil să se convină asupra unei definiții categorice a sexului” și afirmă că „concentrarea cercetării și a planurilor de tratament pe constructe de gen nu progresează nici cercetarea, nici tratamentul”.

„Femeile merită mai mult”

Milli Hill, autoare despre sănătatea femeilor, a spus că numirea trebuie luată în considerare „pe fundalul situației actuale”.

Ea a declarat pentru The Telegraph: „Acesta nu este un caz „unic”, vedem din ce în ce mai multe "femei" trans – bărbați – fiind numiți în astfel de roluri, nominalizați pentru cea mai bună actriță, fiind încurajați să aplice pentru un program BBC pentru a încuraja mai mulți operatori de camere femei , luând locurile femeilor în echipe sportive și pe podiumuri etc.

„Femeile văd toate acestea ca fiind îngrijorătoare și jignitoare și trebuie să vedem criticile legate de numirea lui Steph în acest context.”

Helen Joyce, director de Organizația la Sex Matters, care militează pentru claritate cu privire la sex în drept și în viața de zi cu zi, a spus că „numirea unui bărbat trans-identificat în această funcție ar fi scandaloasă în orice circumstanțe”, dar este așa mai ales în acest caz a unui individ care s-a ciocnit în mod repetat cu militanții pentru drepturile femeilor.

 „Oricât de mică ar fi organizația, numirile ca acestea contează și femeile care au suferit durerea de endometrioză, care este o problemă de sănătate a femeilor subrecunoscută, merită mai mult.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră