Un angajat sud-coreean a fost ucis de un robot care l-a confundat cu o cutie de conserve

09 Noi 2023
Un angajat sud-coreean a fost ucis de un robot care l-a confundat cu o cutie de conserve

Bărbatul în vârstă de patruzeci de ani a fost prins de brațul robotizat, apoi s-a izbit de o bandă transportoare într-o fabrică de sortare a ardeiului din sudul țării. El nu a supraviețuit, scrie Le Parisien

Un angajat sud-coreean în vârstă de patruzeci de ani a murit marți, ucis de un braț robot pe care îl inspecta, relatează BBC .

Angajatul verifica funcționarea senzorilor robotului înainte de a fi pus în funcțiune la o fabrică de sortare a ardeiului din districtul Goseong, din sudul țării, a declarat poliția locală. Testul a fost programat inițial pentru 6 noiembrie, dar a trebuit să fie amânat după o problemă cu această funcție.

Zdrobit de o bandă rulantă

Misiunea brațului robotizat a fost să ridice conserve de ardei și să le transfere pe paleți. În timpul accidentului, robotul l-ar fi confundat pe bărbat cu o conserva de legume. Apoi l-a prins pe angajat și i-a împins corpul de o bandă transportoare, zdrobindu-i fața și pieptul, potrivit agenției de presă Yonhap din Coreea de Sud. Deși a fost tratat de serviciile de urgență, bărbatul a murit la spital.

Poliția sud-coreeană a anunțat că va deschide o anchetă asupra ofițerilor responsabili cu securitatea de la locul unde s-a produs accidentul, pentru a stabili dacă acesta ar putea fi rezultatul unei neglijențe . Complexul de export agricol Donggoseong, proprietarul fabricii în care s-a produs tragedia, a solicitat într-un comunicat instituirea unui sistem „precis și sigur”.

Un bărbat sud-coreean în vârstă de cincizeci de ani a fost grav rănit în martie, după ce a fost lovit de un robot în timp ce lucra într-o fabrică de piese auto.

Alte stiri din Externe

Ultima oră