Un american a câștigat peste 1,3 miliarde de dolari la loto

31 Iul 2022
Un american a câștigat peste 1,3 miliarde de dolari la loto

Persoana cu biletul câștigător locuiește în Illinois, dar nu a fost încă identificată, scrie Franceinfo

Acesta este unul dintre cele mai mari câștiguri din istoria loteriei americane. O persoană a câștigat jackpot-ul vineri seară, de peste 1,33 miliarde de dolari (1,30 miliarde de euro), au anunțat sâmbătă, 30 iulie, organizatorii Mega Millions pe site-ul lor.

Câștigul a fost estimat inițial la 1,28 miliarde de dolari, dar „valoarea finală a fost mai mare decât cea estimată ”, pe baza vânzărilor reale, a explicat Mega Millions.

„Alerta câștigătorului: jucători Mega Millions, verificați-vă biletul! Un câștigător norocos a luat acasă 1.280.000.000 USD! Dacă v-ați cumpărat biletul la Speedway din Des Plaines, IL, ați putea fi câștigătorul!” , a postat pe Twitter loteria acestui stat central-estic.

„Abia așteptăm să aflăm cine a câștigat și sperăm să-l felicităm pe câștigător în curând!” , a adăugat într-un comunicat de presă Pat McDonald, un manager al Mega Millions.

Un jackpot care a crescut constant în trei luni

Suma de 1,337 miliarde de vineri reprezintă ceea ce ar primi norocosul câștigător dacă ar fi de acord să repartizeze plata pe 30 de ani. Dacă ar fi vrut să-și primească premiul dintr-o dată, ar primi „doar” 780 de milioane, din care o parte ar fi apoi dedusă din taxe, potrivit unei estimări a Mega Millions.

Jackpot-ul pentru această loterie a crescut constant de mai bine de trei luni, la fel ca visele de avere ale jucătorilor dar nimeni nu a ghicit cele șase numere corecte în cele treizeci de extrageri anterioare. 

Șansele de a câștiga această sumă uluitoare au fost doar una din aproape 303 milioane.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră