Un adolescent și-a ucis familia după ce părinții i-au luat telefonul

23 Mai 2024
Un adolescent și-a ucis familia după ce părinții i-au luat telefonul

Un adolescent brazilian și-a ucis părinții și sora sa în casa familiei, folosind arma de serviciu a tatălui său, pentru că i-a fost luat telefonul, potrivit detaliilor anchetei transmise miercuri, 22 mai, scrie Le Figaro.

Această triplă omucidere care a șocat Brazilia a avut loc vineri, în capitala economică São Paulo (sud-est), dar a fost dezvăluită abia luni, când tânărul de 16 ani a contactat poliția pentru a spune că a ucis trei membri ai familiei prin focuri de armă. 

„Poliția a fost chemată chiar de adolescent, care a mărturisit crima”, a explicat Secretariatul de Securitate din São Paulo într-un comunicat de presă. „El a dezvăluit că vineri a folosit arma de serviciu a tatălui său, un polițist municipal în vârstă de 57 de ani, pentru a-l ucide pe el, precum și pe sora lui în vârstă de 16 ani și pe mama sa în vârstă de 50 de ani” a spus acest comunicat de presă.

Comisarul responsabil de anchetă, Roberto Afonso, a explicat miercuri, în timpul unui interviu acordat postului local de televiziune TV Record, că adolescentul s-a simțit „foarte frustrat” după ce a fost privat de telefonul mobil de către părinți, după o ceartă. Povestea este deosebit de înfricoșătoare: minorul, care a fost adoptat, a decis apoi să ia arma de serviciu a tatălui său, un polițist municipal, să-l împuște în spate, ucigându-l pe loc. Apoi a urcat la etaj și a împușcat-o pe sora lui în cap. Adolescentul a așteptat apoi câteva ore să se întoarcă mama lui, pe care a ucis-o cu aceeași armă. „Trebuie să înțelegem dacă aceasta este o frustrare legată de un fel de tulburare ”, a spus comisarul, emitând, de asemenea, ipoteza că un „terț” ar putea fi implicat într-o anumită calitate în această chestiune.

Potrivit anchetatorilor, adolescentul a rămas la domiciliul familiei cu cele trei cadavre timp de trei zile, până la reținerea sa luni, după ce a luat legătura cu autoritățile. În acest timp, a mers la o sală de sport și a făcut cumpărături la o brutărie. El a spus poliției că a înjunghiat corpul mamei sale „de furie” sâmbătă, a doua zi după tripla omucidere.

Potrivit comisarului, adolescentul a avut o „atitudine rece” la relatarea faptelor. A fost internat într-o instituție pentru minori, vârsta penală fiind stabilită la 18 ani în Brazilia. Din cauza vârstei, nu poate fi acuzat de infracțiuni, dar va răspunde pentru „infracțiunile” de omucidere și feminicid, port ilegal de arme de foc și vătămare a integrității unui cadavru.

Alte stiri din Externe

Ultima oră