Un actor rus care se preface a fi Macron a vorbit cu președintele polonez Duda după explozia rachetei: „Nu vreau să am un război cu Rusia”

22 Noi 2022
Un actor rus care se preface a fi Macron a vorbit cu președintele polonez Duda după explozia rachetei: „Nu vreau să am un război cu Rusia”

Președintele polonez a vorbit cu un interlocutor rus care a pretins a fi francezul Emmanuel Macron în noaptea în care o rachetă a lovit un sat de lângă granița cu Ucraina, a declarat marți biroul său, o recunoaștere care ar putea ridica întrebări cu privire la aceasta operațiune, scrie Reuters

Într-o înregistrare de 7-1/2 minute a apelului postat pe internet de comedianții ruși Vovan și Lexus, președintele polonez Andrzej Duda poate fi auzit vorbind în engleză cu apelantul, care încearcă să aibă un accent francez.

Este a doua oară în ultimii ani când farsorii din Rusia au reușit să ajungă la Duda. Acest al doilea apel a venit într-o seară în care lumea se temea că conflictul din Ucraina s-ar putea răspândi dincolo de granițele sale.

„Emmanuel, crede-mă, sunt foarte atent”, îi spune Duda apelantului. „Nu vreau să am război cu Rusia și credeți-mă, sunt foarte atent, foarte atent”.

După explozia rachetelor de la Przewodow, în timpul apelurilor în curs cu șefii de stat și de guvern, o persoană care pretindea că este președintele francez Emmanuel Macron a fost conectată”, a scris pe Twitter biroul lui Duda.

„În timpul apelului, președintele Andrzej Duda și-a dat seama din modul neobișnuit în care interlocutorul a condus conversația că ar fi putut exista o tentativă de fals și a încheiat conversația”.

Biroul lui Duda investigheaza modul în care apelanții au reușit să-l contacteze împreună cu serviciile relevante, se spune.

În 2020, Vovan și Lexus l-au sunat pe Duda pretinzând că este secretarul general al ONU Antonio Guterres, ridicând întrebări despre securitate și filtrarea apelurilor în biroul lui Duda.

Doi consilieri ai lui Duda nu au putut fi contactați imediat pentru comentarii suplimentare.

Alte stiri din Externe

Ultima oră