Ucrainenii cer Operei La Scala din Milano să anuleze reprezentația operei rusești „Boris Godunov”

11 Noi 2022
Ucrainenii cer Operei La Scala din Milano să anuleze reprezentația operei rusești „Boris Godunov”

Un diplomat ucrainean a scris șefului Operei La Scala din Milano și liderilor politici locali pentru a protesta față de planurile de a pune în scenă opera rusească „Boris Godunov” luna viitoare, scrie Reuters.

Andrii Kartysh, care conduce consulatul Ucrainei la Milano, a declarat că astfel de spectacole nu ar trebui folosite pentru a sprijini „elementele potențiale de propagandă”, a informat joi agenția de presă italiană Ansa.

„Boris Godunov” a fost compus de Modest Mussorgsky în secolul al XIX-lea. Basul și soprana rusă Ildar Abdrazakov și Anna Denisova sunt distribuiți în rolurile principale pentru această producție care începe noul sezon al La Scala la începutul lunii decembrie. Evenimentul este unul dintre cele mai importante momente ale calendarului cultural al Italiei.

Kartysh a acuzat Rusia că „folosește cultura pentru a acorda greutate afirmațiilor sale de măreție și putere” după invazia sa în Ucraina în februarie.

Mai multe asociații care reprezintă ucrainenii care locuiesc în Italia au protestat, de asemenea, împotriva alegerii operei clasice a lui Mussorgski în acest moment. Ei au cerut ca o operă diferită să fie pusă în scenă și să nu fie reprezentată nicio operă rusească până la încheierea războiului.

Dominique Meyer, directorul artistic al teatrului, a declarat că a prezentat programul în iunie și că nu are planuri pentru un boicot cultural al Rusiei.

Nu a existat niciun comentariu de la Scala joi.

O sursă apropiată subiectului a spus că este prea târziu pentru a schimba planurile de mult stabilite pentru seara de deschidere, cu decorurile deja la locul lor.

Alte stiri din Externe

Ultima oră