Ucraina urcă pe locul 15 în topul celor mai puternice armate din lume, România pe locul 47

07 Ian 2023
Ucraina urcă pe locul 15 în topul celor mai puternice armate din lume, România pe locul 47

Armata ucraineană devine a cincisprezecea cea mai puternică armată din lume din 145 de țări conform unui clasament stabilit de organizația internațională Global Firepower.

„Pe măsură ce Ucraina își continuă apărarea împotriva Rusiei, și-a mărit scorul indicelui GFP pentru anul în curs, ca urmare a răspunsului său, a sprijinului financiar și material din partea Occidentului și a introducerii de noi categorii cheie care beneficiază de plasarea sa generală pe listă” a spus Global Firepower.

Rusia și-a menținut locul 2 în clasament. Cu toate acestea, conform Global Firepower, 2023 se va dovedi un an critic pentru războiul ruso-ucrainean.

Cele mai puternice 10 armate ale lumii includ SUA, Rusia, China, India, Marea Britanie, Coreea de Sud, Pakistan, Japonia, Franța și Italia.

Pentru 2023 , România se află pe locul 47 din 145 dintre țările luate în considerare, având un scor PwrIndx de 0,7735 (un scor de 0,0000 este considerat „ideal”). 

Indicele PwrIndx ia în considerare o varietate de factori, de la varietatea de arme și forță disponibilă până la locația geografică și bugetul armatei.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră