Ucraina e „indignată” de noile acțiuni ale fermierilor polonezi: "Rușine domnilor!"

20 Feb 2024
Ucraina e „indignată” de noile acțiuni ale fermierilor polonezi: "Rușine domnilor!"

Compania feroviară de stat a Ucrainei a declarat marți că este „indignată” de noile acțiuni ale fermierilor polonezi care au deschis două vagoane ucrainene și au aruncat cereale pentru a protesta împotriva concurenței pe care ei o consideră neloiala, scrie Le Monde. 

„Ukrzaliznytsia este revoltată de aceste acțiuni ale protestatarilor polonezi și solicită încetarea acestor acțiuni ilegale ”, a spus compania pe Facebook , adăugând că a trimis o solicitare în acest sens „poliției poloneze” .

Fermierii polonezi au blocat în jur de o sută de drumuri și puncte de trecere a frontierei către Ucraina, marți dimineață, pentru a denunța importurile de produse agroalimentare ucrainene, pe care le consideră „necontrolate” , și pentru a cere o revizuire a regulilor europene.

Vasyl Zvarych, ambasadorul Ucrainei în Polonia, a condamnat marți „ferm” vărsarea de cereale ucrainene de către demonstranții polonezi în Medyka, un oraș situat la granița cu Ucraina.

„Poliția trebuie să răspundă decisiv și să-i pedepsească pe cei care încalcă legea. Este și o lipsă de respect față de munca fermierilor ucraineni în condițiile agresiunii ruse, față de ei înșiși și față de ceilalți. Rușine și rușine, domnilor! „, a reacționat el într- un mesaj publicat pe X.

La punctul de trecere a frontierei Medyka, unde drumul rămâne blocat de demonstranți, un grup de fermieri a ocupat pentru câteva minute linia ferată paralelă, folosită de transporturile de mărfuri ucrainene, pentru câteva minute și a aruncat grâu pe șine. A fost o marfă destinată Germaniei, a spus Ukrzaliznytsia, asigurând „respectarea strictă a interdicției de import de cereale în Polonia” .

Alte stiri din Externe

Ultima oră