Ucraina face apel la ONU și Crucea Roșie pentru un videoclip care arată „soldații ruși batjocorind prizonierii de război ucraineni”

02 Iun 2024
Ucraina face apel la ONU și Crucea Roșie pentru un videoclip care arată „soldații ruși batjocorind prizonierii de război ucraineni”

Comisarul ucrainean pentru drepturile omului, Dmytro Lubinets, a făcut apel la Comitetul Internațional al Crucii Roșii și la ONU pentru un videoclip „în care soldații ruși își batjocoresc prizonierii de război” , care a circulat în rând, scrie Le Monde

„Conform informațiilor preliminare, acest lucru s-a întâmplat în direcția Harkov, unde rușii încearcă în prezent să desfășoare acțiuni ofensive ”, a scris el pe Telegram .

„Acest caz trebuie înregistrat ca o dovadă suplimentară a încălcării dreptului internațional umanitar de către Federația Rusă! Am trimis scrisori oficiale către CICR și ONU pentru a documenta faptele. Acesta va constitui un nou element de probă pentru viitoarea instanță responsabilă cu judecarea autorilor acestor fapte ”, a adăugat Lubinets.

 „Videoclipul care arată soldați ruși care abuzează de prizonierii de război ucraineni se răspândește online. Primele rapoarte spun că s-a întâmplat pe frontul Harkov, unde rușii încearcă să desfășoare acțiuni ofensive., scrie Ukrainska Pravda

Videoclipul arată bătăi, umilințe, amenințări și imitarea unei împușcături. Din păcate, un astfel de tratament al prizonierilor de război ucraineni nu este o excepție, ci o tactică obișnuită a ocupanților”.

Lubinets a subliniat că astfel de acțiuni reprezintă o încălcare a Convenției de la Geneva în temeiul căreia prizonierii de război au dreptul la un tratament uman.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră