Ucraina: am arătat că putem învinge rușii acum avem nevoie de mai multe arme

11 Sep 2022
Ucraina: am arătat că putem învinge rușii acum avem nevoie de mai multe arme

Succesul unei contraofensive împotriva Rusiei arată că Ucraina poate învinge forțele Moscovei, dar Kievul are nevoie de mai multe arme de la partenerii săi, a declarat sâmbătă ministrul de externe Dimitri Kuleba, scrie Reuters.

Sâmbătă  Moscova și-a abandonat principalul bastion din nord-estul Ucrainei, într-o prăbușire bruscă a uneia dintre principalele linii de front ale războiului, după ce forțele ucrainene au făcut un avans rapid. 

Kuleba, vorbind la o conferință de presă cu omologul german Annalena Baerbock, a declarat că unii aliați au ezitat inițial să trimită arme, invocând riscul de a-l supăra pe președintele rus Vladimir Putin.

"Acum, slavă Domnului, nu mai auzim acest argument... am demonstrat că suntem capabili să învingem armata rusă. Facem asta cu armele care ni s-au dat", a spus el.

„Și așa reiterez: cu cât primim mai multe arme, cu atât mai repede vom câștiga și cu atât mai repede se va termina acest război”.

Deși Germania a trimis obuziere autopropulsate în Ucraina, Kiev mai dorește și tancuri de luptă principale Leopard, vehicule de luptă de infanterie Marder și tancuri antiaeriene Gepard.

Alte stiri din Externe

Ultima oră