Tucker Carlson confirmă interviul cu Putin: "Nu suntem aici pentru că îl iubim pe Putin. Suntem aici pentru că iubim Statele Unite"

06 Feb 2024
Tucker Carlson confirmă interviul cu Putin: "Nu suntem aici pentru că îl iubim pe Putin. Suntem aici pentru că iubim Statele Unite"

Prezentatorul american vedetă Tucker Carlson a anunțat marți, într-un videoclip postat pe X, că îl intervieveazăîn curând pe Vladimir Putin, scrie Politico

Comentatorul american Tucker Carlson, care se află în prezent într-o vizită la Moscova, a anunțat că îl intervievează pe președintele rus Vladimir Putin.

Provocatorul conservator și fost prezentator Fox News a spus că îl intervievează pe Putin „pentru că este treaba noastră. Lucrăm în jurnalism. Datoria noastră este să informăm oamenii.”

Carlson – care va fi primul american care îl va intervieva pe Putin de la începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Moscova în urmă cu aproape doi ani – a pus sub semnul întrebării sprijinul SUA pentru efortul de război al Kievului.

Gazda TV, care a fost înlăturată de Fox anul trecut, părea să sugereze că interviul nu a avut loc încă și nu a precizat când va fi difuzat, dar a spus că va fi publicat „needitat” și „nu în spatele unui paywall” pe personalul siteul său personal.

Într-un monolog pe rețelele sociale, Carlson a spus că a fost motivat să vorbească cu Putin pentru că „populațiile țărilor vorbitoare de limbă engleză” erau prost informate despre războiul din Ucraina, susținând că „nimeni nu le-a spus adevărul”. .”

Putin a purtat un război total împotriva Ucrainei din februarie 2022, într-un atac care a ucis zeci de mii de oameni și a declanșat un mandat internațional de arestare pentru crime de război împotriva liderului rus. 

Carlson spune că povestea e mai complicata și că mass-media occidentală își induce publicul în eroare.

„Mediile lor de presă sunt corupte. Își mint cititorii și telespectatorii și fac asta în mare parte prin omisiune”, a adăugat Carlson.

„Nu suntem aici pentru că îl iubim pe Vladimir Putin. Suntem aici pentru că iubim Statele Unite și dorim ca acestea să rămână prospere și libere”, a adăugat el.

Vestea vizitei lui Carlson a apărut pentru prima dată în weekend, după ce canalul Mash Telegram, despre care se zvonește că ar avea legături cu forțele de ordine ruse, a raportat că a fost văzut la Moscova, la Teatrul Balșoi, după ce a zburat din Istanbul cu câteva zile mai devreme.

Într-un videoclip publicat de publicația rusă Izvestia o zi mai târziu, Carlson a spus că a venit în Rusia să „vorbească cu oamenii, să se uite în jur și să vadă cum merge... și merge foarte bine”.

Răspunzând la o întrebare dacă a fost acolo pentru a-l intervieva pe Putin, Carlson a răspuns: „Vom vedea”.

Elon Musk, proprietarul X (fostul Twitter), platforma pe care va fi publicat videoclipul, a promis că nu va suprima sau bloca interviul odată ce acesta va fi postat, a spus Carlson. Apoi a îndreptat o altă înțepatură spre Occident.

„Guvernele occidentale, prin contrast, vor face cu siguranță tot posibilul pentru a cenzura acest videoclip și alte platforme mai puțin principiale, pentru că asta fac”, a spus Carlson.

Tucker Carlson a vorbit, de asemenea, despre unele dintre aranjamentele din jurul interviului, susținând, printre altele, că și-a plătit el însuși călătoria. „Există, evident, riscuri în realizarea unui astfel de interviu. Așa că ne-am gândit cu atenție câteva luni ”, a spus el.

În videoclipul său de patru minute, prezentatorul a detaliat toate motivele care l-au determinat să solicite acest interviu. „Iată de ce o facem ”, a spus el. „În primul rând, pentru că este treaba noastră, facem jurnalism, datoria noastră este să informăm oamenii” „Majoritatea americanilor sunt neinformați, nu au idee ce se întâmplă în regiune, aici, în Rusia, sau la 600 de mile depărtare, în Ucraina. Cu toate acestea, ar trebui să știe, pentru că plătesc o mare parte din ea ”, a spus el in videoclip

Ultima dată când Putin s-a întâlnit cu un jurnalist american a fost în iunie 2021 cu Keir Simmons de la NBC. În octombrie 2021, Putin a vorbit pe scurt cu Hadley Gamble de la CNBC la evenimentul Russian Energy Week de la Moscova. Înainte de asta, președintele rus a discutat și cu jurnalista de televiziune americană Megyn Kelly, apoi cu NBC, înainte de ultima sa victorie în alegerile din 2018.

Mass-media de stat rusă și canalele Telegram pro-Kremlin au urmărit fiecare pas al lui Carlson la Moscova, spunând că a plecat și a intrat în hotelul său, a vizitat expoziția „Rossiya” sau a fost invitat să viziteze peninsula Crimeea anexată.

Canalul independent Telegram „Ostorozhno Novosti” („Fii atent, știri”) a calculat că, începând cu 29 ianuarie, publicațiile de stat din Rusia l-au menționat pe Carlson de peste 2.000 de ori. În ultimele zile, frecvența cu care Carlson a fost menționat în presa rusă a crescut de 14 ori.

 

Tucker Carlson explică în video de ce a susținut un interviu cu președintele rus Vladimir Putin - transcriere de la RealClearPolitics
 

"Suntem la Moscova în seara asta. Suntem aici pentru a intervieva președintele Rusiei, Vladimir Putin. Vom face asta în curând. Există riscuri în a realiza un astfel de interviu, evident. Așa că ne-am gândit cu atenție la asta timp de multe luni. Iată de ce o facem. În primul rând, pentru că este treaba noastră. Suntem în jurnalism. Datoria noastră este să informăm oamenii. La doi ani de război care remodelează întreaga lume, majoritatea americanilor nu sunt informați.

Nu au nicio idee reală ce se întâmplă în această regiune, aici, în Rusia, sau la 600 de mile depărtare, în Ucraina. Dar ar trebui să știe că plătesc pentru o mare parte din ele în moduri pe care s-ar putea să nu le perceapă încă pe deplin. Războiul din Ucraina este un dezastru uman. A lăsat sute de mii de oameni morți. O întreagă generație de tineri ucraineni. Și a depopulat cea mai mare țară din Europa. Dar efectele pe termen lung sunt și mai profunde. Acest război a remodelat complet alianțele militare și comerciale globale, precum și sancțiunile care au urmat. Și, în total, au răsturnat economia mondială.

Ordinea economică de după cel de-al Doilea Război Mondial, sistemul care a garantat prosperitatea în Occident timp de peste 80 de ani, se destramă foarte repede și, odată cu ea, dominația dolarului american. Acestea nu sunt mici schimbări. Sunt evoluții care schimbă istoria. Ele vor defini viața nepoților noștri. Cea mai mare parte a lumii înțelege acest lucru perfect. O pot vedea. Întrebați pe oricine din Asia sau Orientul Mijlociu cum arată viitorul. Și totuși, populațiile din țările vorbitoare de limbă engleză par în mare parte inconștiente. Ei cred că nimic nu s-a schimbat cu adevărat. Și cred asta pentru că nimeni nu le-a spus adevărul. Presa lor este coruptă. Își mint cititorii și telespectatorii și fac asta în mare parte prin omisiune.

De exemplu, din ziua în care a început războiul din Ucraina, instituțiile media americane au vorbit cu zeci de oameni din Ucraina și au făcut zeci de interviuri cu președintele ucrainean Zelensky. Noi înșine am solicitat un interviu cu Zelensky. Sperăm că va accepta. Dar interviurile pe care le-a făcut deja în Statele Unite nu sunt interviuri tradiționale. Sunt sesiuni de încurajare, concepute special pentru a amplifica cererea lui Zelensky ca SUA să intre mai adânc într-un război în Europa de Est și să plătească pentru el. Asta nu este jurnalism. Este propaganda guvernamentală, cea mai urâtă propagandă, cea care ucide oameni. În același timp, politicienii și mass-media noștri au făcut acest lucru, promovând un lider străin de parcă ar fi un nou brand de consum, nici un jurnalist occidental nu s-a obosit să-l intervieveze pe președintele celeilalte țări implicate în acest conflict, Vladimir Putin.

Majoritatea americanilor habar nu au de ce Putin a invadat Ucraina sau care sunt obiectivele lui acum. Nu i-au auzit niciodată vocea. Este gresit. Americanii au dreptul să știe tot ce pot despre un război în care sunt implicați, iar noi avem dreptul să le spunem despre el pentru că și noi suntem americani. Libertatea de exprimare este dreptul nostru de naștere. Ne-am născut cu dreptul de a spune ceea ce credem. Acest drept nu poate fi luat indiferent cine se află la Casa Albă. Dar oricum încearcă. În urmă cu aproape trei ani, administrația Biden a spionat ilegal mesajele noastre text și apoi a scurs conținutul servitorilor lor în mass-media de știri. Au făcut asta pentru a opri un interviu cu Putin pe care îl plănuim. Luna trecută, suntem destul de siguri că au făcut exact același lucru încă o dată, dar de data aceasta am venit oricum la Moscova.

Nu suntem aici pentru că îl iubim pe Vladimir Putin. Suntem aici pentru că iubim Statele Unite. Și vrem ca ea să rămână prosperă și liberă. Am plătit noi înșine această călătorie. Nu am luat bani de la niciun guvern sau grup și nici nu taxăm oamenii să vadă interviul. Nu se află în spatele unui paywall. Oricine poate viziona întregul film filmat live pe bandă și needitat pe site-ul nostru, TuckerCarlson.com. Elon Musk, spre marele său merit, a promis că nu va suprima sau bloca acest interviu odată ce l-am postat pe platforma sa X și îi suntem recunoscători pentru asta. Guvernele occidentale, în schimb, vor face cu siguranță tot posibilul pentru a cenzura acest videoclip pe alte platforme, mai puțin principiale, pentru că asta fac. Le este frică de informațiile pe care nu le pot controla. Dar nu ai de ce să-ți fie frică de asta. Nu vă încurajăm să fiți de acord cu ceea ce poate spune Putin în acest interviu, dar vă îndemnăm să îl urmăriți. Ar trebui să știi cât de multe poți. Și apoi, ca un cetățean liber și nu un sclav, poți decide singur. Mulțumiri. "

Alte stiri din Externe

Ultima oră