Trump: „Voi readuce libertatea de exprimare în America"

09 Sep 2024
Trump: „Voi readuce libertatea de exprimare în America"

Trump promite că va readuce libertatea de exprimare și numește „știrile false” o „amenințare pentru această țară”, scrie New York Post

Fostul președinte Donald Trump a promis sâmbătă că va readuce libertatea de exprimare în America „pentru că este luată”, după ce a uimit 15.000 de susținători sosind la un miting din Wisconsin cu avionul său privat.

„Ți-au luat libertatea de exprimare, iar amenințarea cu știrile false este o amenințare pentru această țară”, a spus candidatul republican la președinție în timp ce vorbea la aeroportul central Wisconsin din Mosinee, Wisconsin.

Deși Trump nu a menționat niciun jurnalist sau instituție de presă pe nume, remarcile sale au venit la două zile după ce editorul New York Times AG Sulzberger a avut un articol de opinie usturator în Washington Post, avertizând că „Trump se remarcă prin eforturile sale agresive și susținute de a submina presa liberă”.

Sulzberger a insistat, de asemenea, că americanii ar trebui să fie pregătiți pentru „cartea de joc” anti-media a lui Trump dacă va câștiga în noiembrie.

„Când ești politician... și se întâmplă să fii republican sau oarecum conservator, ei scriu exact opusul faptelor și dacă conduci un taxi, dacă ești contabil, dacă ești un avocat, dacă ești altceva decât asta, nu știi detaliile”, a spus Trump, care a sosit la aeroport cu Boeing-ul său 757 poreclit „Trump Force One”.

„Când cunoaștem faptele, iar povestea scrisă exact opusul a ceea ce s-a întâmplat, începi să-ți pierzi încrederea în presă.”

Trump a promis, dacă va fi reales, să semneze un ordin executiv „interzicând oricărui angajat federal să se implice pentru a limita libertatea de exprimare” și „demite orice birocrat federal care s-a implicat în cenzură internă sub regimul Harris”.

Apariția lui Trump a fost a patra în Wisconsin în timpul campaniei, dar a marcat prima sa călătorie în partea roșie intensă, în mare parte rurală, a statului cheie în alegeri.

 

De asemenea, el a criticat-o pe Harris – cu care se va confrunta în dezbaterea prezidențială cu mize mari de marți – pentru politicile de frontieră libere care au creat o criză națională a migranților, care a dus la creșterea ratelor criminalității și a secătuit buzunarele contribuabililor la nivel național.

La fel ca Trump, Harris a fost un vizitator frecvent în Wisconsin în acest an, un stat în care patru din ultimele șase alegeri prezidențiale au fost decise cu mai puțin de un punct procentual.

Sondajele alegătorilor din Wisconsin efectuate de când președintele Biden și-a retras candidatura pentru realegere în iulie arată pe Harris și Trump într-un impas.

Democrații consideră Wisconsin un stat „zid albastru” obligatoriu.

Biden, care s-a aflat joi în Wisconsin, a câștigat statul în 2020 cu puțin sub 21.000 de voturi, în timp ce Trump l-a susținut cu aproape 23.000 de voturi în 2016.

Alte stiri din Externe

Ultima oră