Trump: „Voi distruge statul paralel, voi concedia birocrații nealeși, voi opri războiul într-o singură zi”

05 Mar 2023
Trump: „Voi distruge statul paralel, voi concedia birocrații nealeși, voi opri războiul într-o singură zi”

Invocând o națiune în genunchi, fostul președinte al Statelor Unite a spus că americanii se află în mijlocul „unei lupte epice” pentru a-și salva țara „de oamenii care o urăsc”, scrie Le Figaro

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din 2024 se apropie, Donald Trump a avertizat sâmbătă, 4 martie, că este singurul candidat capabil să salveze Statele Unite de la democrații „ războinici” , precum și de „bigoții și proștii ” din Partidul Republican, la marea adunare anuala a conservatorilor americani de la Washington.

Invocând o națiune în genunchi, fostul președinte al Statelor Unite spune că americanii se află în mijlocul „unei lupte epice pentru a salva țara de oamenii care o urăsc” a spus el în ultima zi a CPAC, o convenție majoră organizată săptămâna aceasta în suburbiile Washingtonului. Donald Trump , care și-a oficializat candidatura în noiembrie pentru alegerile prezidențiale de anul viitor, a vorbit timp de aproape o oră și patruzeci, fără a cruța pe nimeni, inclusiv propria sa tabără.

„Al treilea război mondial”

Aveam un Partid Republican condus de nebuni, neo-conservatori, globaliști, granițe deschise și ticăloși”, a spus el, citând pe nume mai multe luminate de partid.

Alegătorii americani, a spus Trump, s-au săturat de „dinastii politice bipartizane înrădăcinate, interese speciale putrede, politicieni iubitoare de China” și susținătorii „războaielor străine nesfârșite”. „ Vom avea un al treilea război mondial dacă nu se întâmplă ceva în curând”, a avertizat el după ce a dezaprobat în mod deschis ajutorul acordat de SUA Ucrainei.

Fostul președinte a spus că America ar trebui să înceteze să cheltuiască miliarde de dolari pentru apărarea Ucrainei, că va pune capăt războiului în „o zi” dacă va fi ales și a cerut aliaților NATO să plătească mai mult pentru costul conflictului.

„Înainte de a ajunge chiar în Biroul Oval, voi avea să rezolv războiul dezastruos dintre Rusia și Ucraina. Se va rezolva rapid.

O să rezolv problema, nu-mi va lua mai mult de o zi. „Nu ne vom întoarce niciodată la un partid care vrea să dea bani nelimitați pentru a lupta în războaie străine, care sunt războaie nesfârșite" a spus Trump citat de The Telegraph

"Aceasta [2024] este bătălia finală. Eu o știu, tu o știi, ei o știu, toată lumea o știe. Asta este. Și dacă ei câștigă, nu avem o țară."

Sunt singurul candidat care poate face această promisiune: voi preveni al Treilea Război Mondial”, a asigurat fostul președinte, învins de democratul Joe Biden în 2020. CPAC a fost până de curând principala adunare a liderilor care conduc conservatorii din Statele Unite, dar a fost înghițit în întregime de mișcarea lui Donald Trump „Make America Great Again”, iar experții numesc acum evenimentul „MAGApalooza”.

Nemulțumirile

Vom termina ceea ce am început”, a spus Donald Trump mulțimii, care, ca răspuns, a scandat: „ Încă patru ani, încă patru ani!”. Ediția din 2023 a CPAC a fost marcată de numeroase discursuri ale unora dintre cei mai angajați adepți ai lui Trump din țară, chiar dacă mulți potențiali candidați pentru 2024 și lideri republicani nu au participat la convenție.

"Eu sunt vocea ta"

„Vă uitați la Ucraina și ne simțim cu toții foarte prost, dar de ce NATO nu pune dolar cu dolar împreună cu noi?” a adăugat Trump

Fostul președinte a continuat spunând că va „ține bărbații departe de sportul feminin”. El a adăugat: „Voi revoca orice politică Biden care promovează castrarea chimică și mutilarea sexuală a tineretului nostru.

„Și voi cere Congresului să-mi trimită un proiect de lege care interzice mutilarea sexuală a copiilor în toate cele 50 de state”.

Într-o scurtă referire la alegeri, el a cerut ca acestea să fie organizate într-o singură zi, cu buletine de vot de hârtie.

Dar el a spus că republicanii trebuie să „schimbe gândirea” din 2020 și să folosească toate metodele de vot disponibile. El a spus: „Republicanii trebuie să concureze folosind căile legale."

Înainte de discursul lui Donald Trump, mulți vorbitori au urcat pe scenă pentru a-și lăuda principiile creștine și pentru a critica retorica anti-transgender. 

Înainte de a urca pe scenă, Trump a spus că a câștigat sondajul de opinie al convenției liderilor republicani, cu 62% din voturi. Cu mult înaintea rivalului său Ron De Santis, care a câștigat doar 20% din voturi.

 În 2016, am spus: Eu sunt vocea ta. Astăzi adaug: sunt războinicul tău. Eu sunt dreptatea ta. Și pentru cei care au fost nedreptățiți și trădați: eu sunt pedeapsa ta ”, a spus Donald Trump în fața unei încăperi pline.

Trump a câștigat cu ușurință sondajul anual CPAC, care în trecut a fost văzut ca o măsură de sprijin în rândul activiștilor de partid. Peste 2.000 de oameni de la CPAC au participat la sondaj. Întrebat cine ar trebui să fie candidatul republican în 2024, 62% au spus Trump, iar 20% au spus DeSantis.

Sondajul a arătat că 95% au aprobat munca pe care a făcut-o Trump când era președinte.

Când a fost întrebat cine ar trebui să fie concurentul său în 2024, cea mai bună alegere a fost Kari Lake, fosta prezentatoare TV și candidată la guvernarea Arizona, cu 20%. Ea a fost urmată de DeSantis cu 14%. Sondajul a mai arătat că 79% au dezaprobat „trimiterea de miliarde Ucrainei”, iar dintre aceștia 61% „au dezaprobat puternic”. În timpul conferinței de trei zile, susținătorii fostului președinte au îmbrăcat tricouri „Trumpinator” și șepci „Trump Won”.

Trump: “I will totally obliterate the deep state.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră