Trump spune că l-a amenințat pe liderul taliban trimițându-i o poză cu casa lui: „După aceea m-a numit „excelența voastră”

24 Sep 2022
Trump spune că l-a amenințat pe liderul taliban trimițându-i o poză cu casa lui: „După aceea m-a numit „excelența voastră”

Fostul președinte Donald Trump susține că l-a amenințat că îl „distruge” pe liderul cofondator al talibanilor – și chiar i-a trimis o fotografie cu casa lui pentru a dovedi că poate, scrie New York Post.

Donald Trump i-a spus lui Sean Hannity de la Fox News că l-a amenințat pe mullahul Abdul Ghani Baradar în timpul celor 18 luni de discuții de la Casa Albă, înainte ca succesorul său, președintele Biden, să ordone „retragerea oribilă” din Afganistan.

„I-am trimis o poză cu casa lui”, a insistat Trump vorbind despre liderul numit „Baradar măcelarul”, care acum este viceprim-ministru după ce talibanii au preluat puterea.

„Dar de ce îmi trimiți o poză cu casa mea?”, a spus liderul. 

Am spus: „Va trebui să-ți dai seama de asta”, a susținut Trump în a doua parte a interviului său, difuzat joi seară.

„Am spus: „Dacă faci ceva, te vom lovi mai tare decât a fost lovită vreo țară”.

„Am înțeles, excelență”, a raspuns talibanul. "M-a numit „excelența voastră” – nu știu dacă îl numește așa pe Biden”, a insistat el.

Trump a remarcat că „a vrut să iasă” din Afganistan și a fost cel care a redus prezența SUA „la foarte puțini soldați”.

„Am fi avut un program foarte asemănător, dar aș fi scos armata ultima ”, a insistat el, spunând că nu ar fi permis, de asemenea, că „cel mai bun echipament militar din lume” în valoare de 85 de miliarde de dolari „să fie lăsat în urmă”.

În schimb, „retragerea îngrozitoare” a lui Biden a dus la 13 membri ai serviciului să fie aruncați în aer în scene înfiorătoare de haos pe aeroportul din Kabul în august anul trecut.

„Am pierdut 13 soldați și am avut, de asemenea, un număr mare de soldați răniți îngrozitor – fără picioare, fără brațe, cu fața în bucăți”, a spus Trump pentru Hannity.

El a insistat, de asemenea, că „mulți oameni răi” au putut, de asemenea, să fugă din Afganistan în masa de oameni care se înghesuiau în avioane necontrolate în graba de a fugi.

„Mulți oameni răi au urcat în acele avioane. Oameni răi – teroriști”, a insistat el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră