Trump îl acuză pe Zelensky că „refuză să încheie o înțelegere” cu privire la războiul din Ucraina

26 Sep 2024
Trump îl acuză pe Zelensky că „refuză să încheie o înțelegere” cu privire la războiul din Ucraina

Donald Trump l-a criticat aspru miercuri pe Volodymyr Zelensky, acuzându-l pe președintele ucrainean că „ refuză să încheie o înțelegere ” cu Rusia, scrie RTBF

Continuăm să dăm miliarde de dolari unui om care refuză să încheie un acord, Zelensky ”, a denunțat candidatul republican la alegerile prezidențiale americane în timpul unui miting de campanie.

De fiecare dată când a venit în țara noastră, a plecat cu 60 de miliarde de dolari, cred că este cel mai bun vânzător de pe planetă ”, a glumit fostul președinte la un miting în Carolina de Nord. O întâlnire între Donald Trump, foarte critic față de sumele plătite de Washington pentru Kiev, și liderul ucrainean, a fost discutată în marja Adunării Generale a Națiunilor Unite. Dar probabil că aceasta întâlnire riscă să fie anulata potrivit presei americane, care asigură că Donald Trump nu a apreciat un interviu acordat de Volodymyr Zelensky revistei New Yorker - în care liderul ucrainean afirmă că candidatul republican „ nu prea știe să oprească acest război ”.

De fapt, Trump a afirmat la începutul lunii septembrie că are un „plan precis” de a pune capăt războiului din Ucraina, dar că nu îl va dezvălui pentru a menține efectul de „surpriză”. „Dacă voi câștiga, în calitate de președinte ales, mă voi asigura că se ajunge la un acord, garantat”, a spus candidatul republican la Casa Albă. De asemenea, Donald Trump a susținut în repetate rânduri că va rezolva războiul dintre Rusia și Ucraina „ în 24 de ore” – fără a explica vreodată cum.

În ultimele luni, el a fost deosebit de critic față de miliardele de dolari cheltuite de Statele Unite pentru a sprijini Kievul în războiul său împotriva Moscovei, cerând Europei să „ mearga mai departe ”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră