Trump a spus că va construi un „scut impenetrabil” peste SUA avertizând despre un posibil al treilea război mondial

29 Ian 2023
Trump a spus că va construi un „scut impenetrabil” peste SUA avertizând despre un posibil al treilea război mondial

Fostul președinte Donald Trump a spus că va construi un „scut impenetrabil” peste SUA dacă va fi reales președinte, avertizând despre posibila „catastrofă” a celui de-al treilea război mondial, scrie BusinessInsider

"Dacă aruncați o privire chiar acum, cuvântul „nuclear” este menționat tot timpul. Acesta este un cuvânt pe care nu aveți voie să-l folosiți. Nu a fost folosit niciodată în timpul administrației Trump", a spus Trump într-un videoclip publicat vineri. 

Trump a susținut că amenințările nucleare sunt făcute de alte țări „pentru că nu au niciun respect pentru conducerea noastră”, părând să facă referire la președintele rus Vladimir Putin și aliații săi care fac amenințări cu privire la utilizarea armelor nucleare.

"Al Treilea Război Mondial nu ar fi o catastrofă ca oricare alta. Acest lucru ar face ca Primul Război Mondial și al Doilea Război Mondial să fie niște bătălii foarte mici", a spus Trump.

Pentru a aborda această potențială amenințare, Trump a spus că va „construi un scut de apărare antirachetă de ultimă generație, așa cum Israelul este acum protejat de Domul de Fier”.

Domul de fier al Israelului a fost proiectat pentru a intercepta rachetele care sosesc și este unul dintre cele mai avansate sisteme de apărare din lume.

„America trebuie să aibă o cupolă impenetrabilă pentru a ne proteja poporul”, a spus Trump.

Fostul președinte este până acum singurul republican care și-a anunțat planurile de a candida la președinție în 2024.

Comentariile lui Trump despre un posibil război mondial vin la o zi după ce a postat un mesaj pe Truth Social în care susținea că ar putea negocia încetarea războiului Rusia-Ucraina în 24 de ore.

Trump a susținut adesea că conflictul nu ar fi avut loc dacă ar fi fost președinte, în ciuda faptului că a reținut ajutorul militar de la Kiev, fapt care a jucat un rol în demiterea sa din 2019.

Experții au mai spus că fostul președinte l-a încurajat pe Putin , iar Trump l-a lăudat frecvent pe liderul rus chiar și după invazia sa în Ucraina.

Alte stiri din Externe

Ultima oră