Transnistria va desfășura un exercițiu militar începând de la 1 martie cu o durată de 3 luni

01 Mar 2023
Transnistria va desfășura un exercițiu militar începând de la 1 martie cu o durată de 3 luni

Ministerul Apărării din regiunea separatistă Transnistria a Moldovei a declarat marți că următorul exercițiu militar al „contingentului de menținere a păcii” în regiune va începe la 1 martie, scrie agentia Anadolu din Turcia.

„Contingentul de menținere a păcii din Republica Moldova Pridnestroviană continuă să accepte cereri de participare la următorul cantonament cu o durată de trei luni de la 1 martie”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Cetăţenii Transnistriei, chemaţi la pregătire militară, vor primi plăţi lunare în valoare de 2.800 de ruble. De asemenea, participanților la pregătirea militară li se vor asigura cazare și masă.

Declarația a venit la o zi după ce șeful regiunii separatiste Transnistria, Vadim Krasnoselsky, a declarat că nu există „niciun pericol real” în regiune, pe fondul afirmațiilor Rusiei că Ucraina pregătește o „provocare armată” în regiune.

Ministerul rus al Apărării a susținut joi că Ucraina pregătește o „provocare armată” împotriva Transnistriei, o regiune separatistă nerecunoscută, recunoscută la nivel internațional ca parte a Moldovei, dar controlată în prezent de separatiștii pro-ruși.

Declarația susținea că este planificată să fie organizată o ofensivă împotriva trupelor ruse în regiunea separatistă, forțele ucrainene fiind îmbrăcate în uniforma Forțelor Armate Ruse.

Aproximativ 1.500 de militari ruși de menținere a păcii păzesc cel mai mare depozit de muniții din Europa, care se află în satul transnistrean Kolbasna. Moldova a declarat că nu vede amenințări la granița cu Ucraina și a cerut Rusiei să retragă contingentul de menținere a păcii din Transnistria, scrie ziarul rus Kommersant.

Alte stiri din Externe

Ultima oră