Tinerii americani cred că utilizarea genului greșit pentru o persoană transgender ar tebui sa fie o infracțiune

16 Iul 2023
Tinerii americani cred că utilizarea genului greșit pentru o persoană transgender ar tebui sa fie o infracțiune

Mulți mileniali (cei cu vârste între 25 și 42 de ani) cred că referirea la o persoană transgender prin pronume greșit ar trebui să fie o infracțiune, potrivit unui nou sondaj realizat exclusiv pentru Newsweek.

Conform sondajului Redfield & Wilton Strategies, 44% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani cred că „a se referi la cineva cu un pronume de gen greșit (el/ea) ar trebui să fie o infracțiune”, față de doar 31% care nu sunt de acord. Restul „nu sunt de acord, nici nu sunt de acord” sau „nu știu”.

Această opinie rămâne populară pentru cei cu vârsta cuprinsă între 35 și 44 de ani, dintre care 38% consideră că folosirea sexului gresit ar trebui să fie ilegală, în timp ce 35% nu sunt de acord și 26% fie nu știu, fie nu și-au exprimat o opinie.

Drepturile persoanelor transgender, a căror identitate de gen nu se potrivește cu sexul la naștere, și impactul corespunzător asupra drepturilor femeilor, s-au dezvoltat într-o problemă politică fierbinte în Statele Unite. Statele controlate de republicani au adoptat o serie de legi care afectează persoanele transgender, cum ar fi interzicerea operațiunilor de schimbare a sexului și a tratamentelor hormonale pentru minori.

Potrivit Centrului de Cercetare Pew, un "millenial" este o persoană născută între 1981 și 1996, ceea ce îi face astăzi între 27 și 42 de ani. Organizația definește Generația Z ca fiind născută între 1997 și 2012, adică acum ar avea vârsta cuprinsă între 11 și 26 de ani. Astfel, printre ambele categorii de vârstă ale sondajului care conțin mileniali, mai mulți oameni cred că sexul greșit ar trebui să fie ilegal decât cei care spun că ar trebui să fie legal.

Sondajul a fost realizat pe 1.500 de alegători din Statele Unite de Redfield & Wilton Strategies, pentru Newsweek, pe 6 iulie.

Cu toate acestea, cifra pentru millennials contrastează puternic cu cea pentru americani în ansamblu, dintre care doar 19% doresc ca sexul greșit să fie o infracțiune penală, în timp ce 65% nu sunt de acord, 12% „nici sunt de acord, nici nu sunt de acord” și 4% au răspuns „nu știu"

In special, americanii din generația Z cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani, care pot vota, sunt mai puțin dornici să facă din greșirea genului o infracțiune decât milenialii mai în vârstă. Dintre acest grup, 33% cred că a numi pe cineva cu un pronume greșit ar trebui să fie o infracțiune, în timp ce 48% nu sunt de acord, iar restul răspund fie „nici” fie „nu știu”.

Potrivit sondajului, mai mulți americani au spus că s-ar referi atât la bărbați, cât și la femei transgender prin pronumele solicitate, decât ar refuza să facă acest lucru. În total, 37% au spus că ar numi pe cineva care anterior era bărbat „ea/ea”, dacă li se cere, 17% spunând că vor continua să folosească „el/al lui”, 28% spunând că „depinde de persoană” și 17% răspund „nu știu”.

Cifrele au fost similare pentru o persoană născută de sex feminin care dorea să fie denumită "el/al lui", 38% spunând că vor urma cererea, 18% indicând că vor refuza, 27% afirmând că „depinde de persoană”, iar restul sunt nesiguri.

Reprezentantul Tim Burchett, un republican din Tennessee, a propus un amendament la Legea de autorizare a apărării naționale, care ar impune ca bărbații transgender să fie eligibili pentru proiectul militar, deși republicanii din Camera Camerei au decis să nu depună la vot acest lucru săptămâna aceasta.

În altă parte, Rikkie Valerie Kollé a devenit pe 8 iulie prima femeie transgender care a fost încoronată Miss Olanda, iar acum se va îndrepta în El Salvador în decembrie pentru a concura la concursul Miss Univers.

Vorbind pentru Newsweek despre reacția pe care a primit-o, Kollé a spus: „Urându-mi moartea și spunându-mi să mă sinucid, aceste lucruri sunt groaznice de scris, dar în același timp mă ridică doar pentru că am o platformă mai mare decât aș putea visa vreodată"

Alte stiri din Externe

Ultima oră