Tentativa de asasinat împotriva lui Trump: directorul Serviciului Secret recunoaște „unele scăpări”

20 Sep 2024
Tentativa de asasinat împotriva lui Trump: directorul Serviciului Secret recunoaște „unele scăpări”

În timpul unei conferințe de presă, Ronald Rowe a vorbit și despre „neglijența” unor membri ai echipei la fața locului pe 13 iulie, scrie Le Figaro

Directorul interimar al  Serviciului Secret , Ronald Rowe, a recunoscut vineri 20 septembrie „eșecuri” din partea acestui serviciu responsabil de protecția personalităților politice americane de rang înalt în timpul asasinarii eșuate a lui Donald Trump din 13 iulie .

Ancheta internă „a găsit deficiențe în planificarea în amonte și în aplicarea acesteia de către Serviciul Secret ”, a declarat Ronald Rowe într-o conferință de presă. „Dacă unii dintre membrii echipei de urmărire au fost foarte conștiincioși, alții au fost neglijenți”, a spus el, referindu-se la viitoarele sancțiuni. 

Au fost observate unele probleme ale liniei de tragere, dar nu au fost raportate ierarhiei, a adăugat Ronald Rowe. El o înlocuiește pe directorul Serviciului Secret, Kimberly Cheatle, care a demisionat pe 23 iulie, după ce și-a recunoscut responsabilitatea în „cel mai important eșec operațional al Serviciului Secret din ultimele decenii” .

„Lipsa de claritate”

Printre lecțiile de învățat din fiasco, Ronald Rowe a menționat „lipsa de claritate” din partea Serviciului Secret în schimburile sale cu poliția locală și așteptările sale de la acestea, precum și lacunele în transmiterea informațiilor. Fostul președinte a fost rănit la ureche de împușcăturile care au făcut, de asemenea, un mort și doi răniți în audiență la întâlnirea sa din 13 iulie din Butler, Pennsylvania (nord-est).

Omul înarmat Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, a fost împușcat și ucis de Serviciul Secret la scurt timp după ce a deschis focul de pe acoperișul unei clădiri din apropiere. Imaginile lui Donald Trump,  cu sângele curgând pe față și cu pumnul ridicat , au făcut înconjurul lumii.

Alte stiri din Externe

Ultima oră