Tensiuni în creștere în Marea Neagră: Rusia spune ca a distrus ultima navă a flotei de război ucrainene

01 Iun 2023
Tensiuni în creștere în Marea Neagră: Rusia spune ca a distrus ultima navă a flotei de război ucrainene

Pierderea militară este minoră, dar este simbolică. Rusia a anunțat miercuri că a distrus la Odesa, oraș-port situat în sudul Ucrainei, o navă de debarcare prezentată drept ultimul supraviețuitor al flotei de război ucrainene, scrie Le Monde.

„La 29  [mai], în urma unei lovituri cu arme de înaltă precizie (...) pe zona de acostare a bărcilor militare din portul Odesa, ultima navă de război a Marinei Ucrainene, Yuri -Olefirenko, a fost distrusă ”, a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Construită la începutul anilor 1970 în Gdansk, Polonia, această navă de transport de trupe, folosită de mai multe ori după începutul conflictului, fusese ascunsă luni de zile de forțele ucrainene. Potrivit informațiilor postate pe rețelele de socializare rusești, dar imposibil de confirmat, Yuri-Olefirenko a fost lovit de o rachetă, provocând un incendiu și explozia de muniție conținută în calele clădirii.

Chestionat de Agence France-Presse, purtătorul de cuvânt al forțelor navale ucrainene, Oleh Tchalyk, nu a negat oficial pierderea navei, dar a cerut să nu „acorde atenție” surselor ruse .

Alte stiri din Externe

Ultima oră