„Tăcerea se învecinează cu complicitatea”, spune Zelensky adresându-se cetățenilor ruși

15 Aug 2022
„Tăcerea se învecinează cu complicitatea”, spune Zelensky adresându-se cetățenilor ruși

În videoclipul său de seară de duminică, președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat persoanelor de naționalitate rusă, cerându-le să ia atitudine împotriva războiului Moscovei în Ucraina, scrie Le Monde.

Trebuie să ne amintim că atunci când răul capătă asemenea proporții, tăcerea oamenilor se limitează la complicitate. A respinge lupta împotriva răului înseamnă a sprijini răul. Dacă ai cetățenie rusă și taci, înseamnă că nu te lupți, înseamnă că susții răul. Și oriunde te-ai afla – atât pe teritoriul Rusiei, cât și în străinătate – vocea ta trebuie să răsune în favoarea Ucrainei și, prin urmare, împotriva acestui război.

Zelensky mai precizează că „discuția privind restricțiile vizelor în Europa pentru deținătorii de pașapoarte ruși se lărgește în fiecare zi”, subiect care se află pe masă de câteva zile, în special de către Estonia și Finlanda.

„I se alătură noi state și noi politicieni”, a spus președintele ucrainean. În cele din urmă, acest lucru ar trebui să conducă la decizii adecvate. »

Alte stiri din Externe

Ultima oră