SUA: Robert Kennedy Jr, nepotul lui „JFK”, este candidat la președinție în 2024

20 Apr 2023
SUA: Robert Kennedy Jr, nepotul lui „JFK”, este candidat la președinție în 2024

Robert F. Kennedy Junior și-a anunțat miercuri „candidatura pentru nominalizarea democrată”. Este cunoscut pentru că a transmis teorii ale conspirației, în special despre vaccinuri, scrie Le Figaro.

Controversatul Robert Kennedy Junior, nepotul președintelui american asasinat „JFK”, a anunțat miercuri, 19 aprilie, că este candidat la alegerile prezidențiale din SUA din 2024.

Îmi anunț candidatura pentru nominalizarea democrată”, a spus el în fața susținătorilor săi de la Boston 60 de ani, ale cărui șanse de succes sunt limitate.

Robert Kennedy Junior este fiul fostului ministru democrat al justiției și candidat la președinție Robert Kennedy, care a fost asasinat în 1968, dar și nepotul președintelui John Fitzgerald Kennedy, care a fost ucis cu cinci ani mai devreme. Avocat specializat în probleme de mediu, el este cunoscut încă din 2005 pentru a propaga teorii ale conspirației asupra vaccinurilor, în special legând autismul de una dintre componentele acestora.

„Încheierea diviziunilor”

În mulțimea de la mitingul său, câțiva dintre activiștii săi purtau șepci anti-vaccin. În cadrul acestui miting, organizat în statul Massachusetts (fortăreața familiei Kennedy), el s-a angajat să „termine diviziunile” care rod Statele Unite, spunând în sfârșit „adevărul poporului american”.

Robert Kennedy Junior este unul dintre puținii candidați care s-au alăturat oficial în tabăra democrată, înghețată în așteptarea deciziei președintelui Joe Biden. La 80 de ani, chiriașul Casei Albe susține că are „intenția” de a candida pentru un al doilea mandat, dar nu și-a oficializat încă intrarea în campanie.

Alte stiri din Externe

Ultima oră