SUA pregătește un nou pachet de arme pentru Ucraina în valoare de un miliard de dolari

06 Aug 2022
SUA pregătește un nou pachet de arme pentru Ucraina în valoare de un miliard de dolari

Următorul pachet de asistență de securitate al administrației Biden pentru Ucraina este de așteptat să fie de 1 miliard de dolari, unul dintre cele mai mari de până acum și să includă muniții pentru arme cu rază lungă de acțiune și vehicule de transport medical blindate, au informat trei surse vineri pentru Reuters.

Se așteaptă ca pachetul să fie anunțat chiar luni și s-ar adăuga la aproximativ 8,8 miliarde de dolari ajutor pe care Statele Unite l-au acordat Ucrainei de la invazia Rusiei din 24 februarie.

Oficialii, vorbind sub condiția anonimatului, au spus că președintele Joe Biden nu a semnat încă următorul pachet de arme. Ei au avertizat că pachetele de arme se pot schimba în valoare și conținut înainte de a fi semnate.

Cu toate acestea, dacă ar fi semnat în forma sa actuală, ar fi evaluat la 1 miliard de dolari și ar include muniții pentru HIMARS, muniția pentru sistemul de rachete sol-aer NASAMS și până la 50 de transporturi medicale blindate M113.

Noul pachet vine după o decizie recentă a Pentagonului de a permite ucrainenilor să primească tratament medical la un spital militar american din Germania, lângă baza aeriană Ramstein. 

Luni trecută, Pentagonul a anunțat un pachet separat de asistență de securitate pentru Ucraina, în valoare de până la 550 de milioane de dolari, inclusiv muniție suplimentară pentru sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS).

Casa Albă a refuzat să comenteze pachetul.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Externe

Ultima oră