SUA: "Prea mulți civili palestinieni continuă să fie uciși” în Gaza

07 Dec 2023
SUA: "Prea mulți civili palestinieni continuă să fie uciși” în Gaza

Numărul de victime civile în Gaza este prea mare, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Matt Miller, scrie CNN

"Prea mulți civili palestinieni continuă să fie uciși” în Gaza, a spus Miller.

Vorbind la câteva zile după reînnoirea ofensivei forțelor israeliene în sudul Gazei, Miller a spus că SUA vor „să vadă numărul morților civili mai mic decât a fost până acum”.

„O componentă bună a acestui lucru este problema prezentată de încorporarea Hamas în situri civile din Khan Younis, la fel cum a făcut-o în orașul Gaza, dar asta nu reduce sarcina care revine Israelului de a face tot ce poate pentru a reduce daunele civile”, a spus el în timpul unui briefing de știri.

Miller a remarcat că conflictul din sudul Gazei este „încă într-un stadiu incipient” și nu a spus dacă SUA consideră că forțele israeliene desfășoară această parte a ofensivei lor altfel decât în ​​nord. 

Miller a spus că Departamentul de Stat a avut „câteva conversații foarte sincere cu guvernul Israelului despre asta când am fost acolo săptămâna trecută”, când secretarul de stat al SUA Antony Blinken era în vizită în Israel.

„Continuăm să avem discuții foarte sincere cu ei despre această întrebare și cred că o voi lăsa așa”, a spus el.

Săptămâna trecută, Blinken a spus că Israelul trebuie să conducă altfel războiul în sud decât în ​​nord.

Alte stiri din Externe

Ultima oră