SUA: O profesoara universitară „antirasistă” îi dorea reginei „o moarte chinuitoare”. Twitter a retras mesajul dupa criticile lui Jeff Bezos

09 Sep 2022
SUA: O profesoara universitară „antirasistă” îi dorea reginei „o moarte chinuitoare”. Twitter a retras mesajul dupa criticile lui Jeff Bezos

O profesoară universitară „anti-rasistă" de la o Universitate americană i-a urat Reginei Elisabeta a II-a o moarte „chinuitoare” înainte de decesul ei, joi. Twitter a retras mesajul dupa criticile lui Jeff Bezos si ale altor utilizatori de internet, scrie Daily Mail.

„Am auzit că monarhul-șef al unui imperiu genocid de hoți care violează în sfârșit moare”, a scris pe Twitter Uju Anya, profesor asociat la Universitatea Carnegie Mellon din Pittsburg, Pennsylvania. „Fie ca agonia ei să fie chinuitoare”.

„Dacă cineva se așteaptă să exprim altceva decât disprețul față de monarhul care a supravegheat un guvern care a sponsorizat genocidul care a masacrat și a strămutat jumătate din familia mea și consecințele pe care cei vii de astăzi încă încearcă să le depășească, poți continua să o consideri un star"

„Acea femeie nenorocită și tronul ei însetat de sânge au nenorocit generații de strămoși ai mei de ambele părți ale familiei și ea a supravegheat un guvern care a sponsorizat genocidul în care părinții și frații mei au supraviețuit. Să moară în agonie. "

Twitter a eliminat ulterior postările pentru încălcarea regulilor.

Cuvintele josnice ale Anyei despre regina au fost criticate de mii de oameni online, inclusiv de miliardarul Bezos. 

„Acesta este cineva care se presupune că lucrează pentru a face lumea mai bună? Eu nu cred acest lucru. Wow.", a spus Jeff Bezos

Profesoara i-a răspuns însă și lui Bezos: „Fie ca toți cei pe care tu și lăcomia ta nemiloasă le-a făcut rău în această lume să te amintească la fel de drăguț cum îmi amintesc eu de colonizatorii mei”.

Anya s-a născut în Nigeria, care a fost o colonie britanică până în 1960. S-a mutat în SUA la vârsta de 10 ani și a urmat Universitatea Brown și Universitatea din California, Los Angeles.

Universitatea Carnegie Mellon s-a distanțat de Anya, spunând DailyMail.com că „nu acceptă mesajele jignitoare și inacceptabile”. 

„Libera exprimare este esențială pentru misiunea învățământului superior, cu toate acestea, opiniile pe care le-a împărtășit nu reprezintă absolut valorile instituției și nici standardele de discurs pe care căutăm să le promovăm”, a spus un purtător de cuvânt. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră