SUA: Camera Reprezentanților refuză să examineze ajutorul american acordat Ucrainei

13 Feb 2024
SUA: Camera Reprezentanților refuză să examineze ajutorul american acordat Ucrainei

Liderul republican al Camerei Reprezentanților a asigurat, luni, că camera inferioară a Congresului american nu va examina în stadiul actual textul negociat de senatori care furnizează noi fonduri pentru Ucraina, scrie Le Monde

„Proiectul de lege privind ajutorul extern al Senatului rămâne tăcut cu privire la cea mai presantă problemă cu care se confruntă țara noastră ”, a criticat Mike Johnson într-o declarație, referindu-se la criza migrației de la granița dintre Statele Unite și Mexic.

Acest pachet, în valoare de 95 de miliarde de dolari, din care partea leului ar merge în Ucraina, este dezbătut de luni de zile în Congres și face obiectul unui impas între republicanii din Congres și administrație.Democratul președintelui, Joe Biden.

În schimbul adoptării ajutoarelor pentru Kiev, republicanii cer o întărire semnificativă a politicii de migrație. Și  „în lipsa oricărei modificări”  din partea Senatului pe această temă, 

„Camera Reprezentanților va continua să lucreze după propria voință asupra acestor probleme importante ”, a declarat luni liderul Camerei Reprezentanților.

Alte stiri din Externe

Ultima oră