Steaua lui David a fost pictată pe clădiri în Paris: procuratura deschide o anchetă

31 Oct 2023
Steaua lui David a fost pictată pe clădiri în Paris: procuratura deschide o anchetă

Mai multe Stele ale lui David au apărut desenate pe clădiri din Paris. În timp ce actele antisemite au fost în creștere de la războiul dintre Israel și Hamas, o anchetă a fost deschisă de către procuratură, scrie Ouest France

În timp ce mai multe desene cu Steaua lui David, simbol al religiei evreiești și al Statului Israel, au aparut pe unele clădiri din Paris, procuratura din Paris a indicat marți, 31 octombrie 2023, că a deschis o anchetă, transmite AFP .

Aceste stele ale lui David au fost desenate cu un șablon albastru pe mai multe fațade ale clădirilor din arondismentul 14 din Paris. Primarul arondismentului 14, Carine Petit, a denunțat etichetele drept „acte antisemite și rasiste”

„Acest act de "marcare" amintește de procesele anilor 1930 și al celui de-al Doilea Război Mondial care au dus la exterminarea a milioane de evrei”, a deplâns ea.

O infracțiune pedepsită cu patru ani de închisoare

Cercetarea, deschisă pentru prejudiciu adus bunurilor altora agravată de faptul că a fost săvârșită din motive de origine, rasă, etnie sau religie, a fost încredințată secției locale de poliție, a precizat procuratura, solicitată de AFP .

Această infracțiune se pedepsește cu o pedeapsă maximă de patru ani închisoare și o amendă de 30.000 de euro.

De la atacul asupra Israelului de către Hamas din 7 octombrie, 2.500 de rapoarte despre acte antisemite au fost primite în Franța potrivit Ministerului de Interne.

"Cea mai totală fermitate”

„Franța refuză orice import de ură” legat de acest conflict, a explicat ministrul Olivier Véran, în cadrul unui briefing de presă la finalul Consiliului de Miniștri. Purtătorul de cuvânt al guvernului a promis „cea mai completă fermitate” împotriva antisemitismului.

Desene similare au apărut weekendul trecut în toata regiunea pariziană.

Alte stiri din Externe

Ultima oră