Steagul LGBT va fi interzis la ambasadele americane

21 Mar 2024
Steagul LGBT va fi interzis la ambasadele americane

Proiectul de lege prevede că doar steagul american "Stars and Stripes" și steagurile oficiale pot primi finanțare pentru a fi arborate pe stâlpul oficial al ambasadelor, scrie Le Figaro;

Congresul SUA urmează să interzică ambasadelor SUA să arboreze steagul curcubeu, standardul comunității LGBT, pe stâlpii lor, o victorie pentru conservatori.

Măsura face parte dintr-o luptă culturală de lungă durată între democrați și republicani. A fost strecurat în bugetul federal american, un text de peste 1000 de pagini dezvăluit de aleși joi dimineață.

Proiectul de lege prevede că doar steagul american Stars and Stripes și steagurile oficiale pot primi finanțare pentru a arbora pe stâlpul oficial al ambasadelor.

Biden constrâns de un text bugetar

Sub președinția lui Donald Trump, șeful diplomației Mike Pompeo a ordonat ca pe stâlpii ambasadei să arboreze doar steagul american, provocând proteste puternice din partea comunității LGBT.

La putere din 2021, Joe Biden a făcut din apărarea minorităților sexuale o axă puternică a diplomației sale. Secretarul său de stat Antony Blinken nu numai că a autorizat, dar a încurajat misiunile americane să ridice steagul curcubeu în iunie, Luna Mândriei.

Dar președintele democrat ar trebui, cu excepția unor surprize majore, să autorizeze interdicția anunțată joi, întrucât este inclusă într-un text care trebuie cu orice preț să fie adoptat până la sfârșitul săptămânii, din motive bugetare.

Alte stiri din Externe

Ultima oră