Statul New York legalizează transformarea în compost a corpurilor umane după moarte: se obțin "două roabe" de îngrășământ

01 Ian 2023
Statul New York legalizează transformarea în compost a corpurilor umane după moarte: se obțin "două roabe" de îngrășământ

New York devine al șaselea stat care legalizează compostul uman, o alternativă ecologică care vă permite să vă reciclați propriul corp în compost și să reduceți amprenta de carbon, scrie BFMTV.

Transformarea corpului în humus pentru binele planetei. În Statele Unite, New York devine al șaselea stat care permite compostul uman după moarte, după ce a fost autorizat de guvernatorul statului Kathy Hochul în această duminică, 1 ianuarie.

Această metodă de înmormântare, o alternativă la incinerare și înhumare, este considerată a fi mult mai respectuoasă față de mediul înconjurător. Pentru a face acest lucru, rămășițele trebuie să fie livrate la un cimitir care dispune de o instalație specializată în transformarea organică care nu trebuie să conțină nicio baterie, celulă electrică sau implant radioactiv.

Decedatul este apoi plasat într-un recipient reutilizabil, semideschis, care conține așternut adecvat – așchii de lemn, lucernă sau paie – ideal pentru ca microbii să își desfășoare activitatea. 

La sfârșitul procesului (șase până la opt săptămâni), se produce un metru cub de sol bogat în nutrienți, sau aproximativ 36 de saci de sol, care pot fi apoi folosit ca îngrășământ”, explică presa engleză.

După aproximativ treizeci de zile, trupul defunctului poate fi dat rudelor sale sub formă de compost. Potrivit TV5 Monde, rezultatul este „echivalentul a două roabe” de îngrășământ pe care familiile le pot folosi în grădina lor în memoria defunctului.

„Orice putem face pentru a îndepărta oamenii de căptușeli de beton, sicrie fanteziste și îmbălsămări, ar trebui să facem și să sprijinim”, a spus Michelle Menter, directorul Greensprings Natural Cemetery Preserve, un cimitir nonprofit construit special în centrul orașului New York.

Subiect sensibil al practicilor funerare

Înainte de a autoriza acest proces, guvernatorul statului New York, Kathy Hochul a fost în dilemă, amintește The Guardian. De origine irlandeză-americană ea nu a ascuns niciodată influența rădăcinilor sale irlandeze asupra viziunii sale politice.

„Transformarea în compost este un procedeu utilizat în general pentru deșeurile menajere sau agricole, și nu oferă respectul cuvenit rămășițelor corporale”, se indigna într-un comunicat de presă, în noiembrie anul trecut, Conferința Catolica a acestui Stat.

Pe de altă parte, colectivul de Order of the Good Death a îndemnat guvernatorul să-și angajeze semnătura și a oferit o serie de cartonașe decorative colorate cu „Compost Me" și „Vreau să fiu un copac” pentru a le trimite guvernatorului.

Washington a fost primul stat care a legalizat compostul uman în 2019, urmat de Colorado și Oregon în 2021, apoi Vermont și California mai târziu în 2022.

Alte stiri din Externe

Ultima oră