Statuia în mărime naturală a lui Hercule a fost descoperită la Roma

27 Ian 2023
Statuia în mărime naturală a lui Hercule a fost descoperită la Roma

O statuie din Roma Antică ce îl înfăţişează pe Hercule a fost scoasă la lumină în timpul unor lucrări la sistemul de canalizare dintr-un parc din capitala Italiei, transmite vineri agenţia ANSA, preluată de Agerpres.

În zona Parcului Scott, între Cristofor Columb și Via Appia Antica, Acea Gruppo cu Bacino south SRL, de câteva luni este activ un șantier pentru o operațiune grea de revizuire și curățare a conductei de canalizare.
În mai multe puncte, prăbușirea vechii conducte, datând din secolul trecut, a dus de fapt la deschiderea unor doline periculoase în Parc și la îndepărtarea dealului.

A devenit astfel necesară o operațiune amplă și complexă, care a presupus cutremure mari, care va fi urmată de o refacere completă a profilului altimetru al zonei și de plantarea de noi arbori conform acordului cu Parcul Regional Appia Antica.
Zona, frumoasă în mod natural, este și o zonă de „interes arheologic”: ne aflăm de fapt în apropierea Mormântului Priscilei la al doilea mile al Via Appia Antica și a lucrărilor de terasament, care au atins înălțimea de 20 de metri sub nivelul etajului pietonal, sunt în permanență urmărite de un arheolog, coordonat de oficialii Parcului Arheologic Appia Antica.

El a fost rezultatul violului lui Zeus asupra zeiței Alcmena, fapt pe care tatăl vitreg al lui Hercule, Amfitrion nu l-a lăsat niciodată să uite. Nici soția geloasă a lui Zeus, Hera, nu a putut trece cu vederea acest lucru pentru că l-a chinuit pe erou încă din prima clipă a vieții sale.

El a fost judecat pentru crimă la o vârstă foarte fragedă, și-a ucis soția și toți cei opt copii, el a strangulat o regină amazoniană pentru brâul ei, a ucis un prinț și a acționat ca un asasin atunci când era nevoie. Pornind de la aceste fapte, eroul nostru trebuia să fie perceput precum o persoană foarte violentă și cu probleme emoționale extrem de mari, dar nu a fost deloc așa. Oamenii l-au ridicat la rang de erou și legenda sa există și în ziua de astăzi.

Hera, Zeus și Hercule

Pentru a înțelege cu adevărat chinurile pe care le-a suportat Hercule, trebuie să cunoaștem povestea amoroasă dintre Hera, Zeus și Alcmena. Dragostea Herei pentru Zeus a fost una care depășește orice limită a înțelegerii.

Zeus nu i-a fost niciodată fidel soției sale și ea a știut acest lucru. L-a iubit atât de mult încât a trecut cu vederea toate escapadele sale, dar s-a răzbunat crunt pe copiii vitregi ai lui Zeus.

Relația lui Hercule cu Hera a fost un chin constant. Furia ei era atât de puternică, încât în fiecare clipă punea presiune pe psihicul eroului nostru.

Se spune că chinurile lui au început atunci când slujitorii lui Amfitrion au încercat să-l ascundă, doar că Atena l-a găsit și i l-a dus Herei ca să-l alăpteze. Cu toate acestea Hera nu l-a recunoscut și s-a conformat situației.

Hercule avea să îndure probleme suplimentare cauzate de nebunia sa incontrolabilă. Într-o zi l-a ucis pe prințul Iphitus din Oechalia. 

Oracolul i-a zis că trebuie să fie sclav pentru a-și ispăși pedeapsa. A devenit sclavul reginei Omphale din Lidia, care s-a îndrăgostit de el și, în cele din urmă, l-a eliberat.

Astăzi, după săptămâni de raportare a mișcărilor de teren complet lipsite de interes arheologic, Scott Park ne-a oferit o mare surpriză: o statuie de marmură în mărime naturală care, datorită prezenței clubului și a leoaicei - piele de leu care îi acoperă capul - putem cu siguranță. se identifică cu un personaj îmbrăcat în Hercule.

Alte stiri din Externe

Ultima oră