Statele Unite vor încerca să suspende Rusia din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului

04 Apr 2022
Statele Unite vor încerca să suspende Rusia din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului

Statele Unite vor încerca să obțină „suspendarea” Rusiei de la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, în special ca răspuns la „imaginile din Bucha”, oraș ucrainean în care au fost găsite cadavrele multor civili, a anunțat luni, 4 aprilie, ambasadorul american la ONU aflat în vizita la Bucuresti, scrie Le Figaro

„Nu putem lăsa un stat membru care subminează toate principiile care ne sunt dragi să participe la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului”, a scris ambasadorul Linda Thomas-Greenfield pe Twitter. Ea s-a adresat celor 140 de țări care „au votat deja pentru a condamna” invazia rusă a Ucrainei: „Imaginile lui Bucha și devastările din întreaga Ucraine ne obligă acum să vorbim”.

„În strânsă coordonare cu Ucraina și alte state membre și parteneri la ONU, Statele Unite vor lucra pentru suspendarea Rusiei din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului”, a adăugat diplomatul, aflat în prezent în vizită în România.

„Nu i se poate permite Rusiei să-și folosească scaunul în Consiliu ca instrument de propagandă pentru a sugera că are o preocupare legitimă cu privire la drepturile omului”, a adăugat ea. Cu toate acestea, abordarea americană riscă să se confrunte cu mai multe obstacole.

Alte stiri din Externe

Ultima oră