Soția șefului serviciilor de informații militare din Ucraina a fost victima a unei tentative de otrăvire

29 Noi 2023
Soția șefului serviciilor de informații militare din Ucraina a fost victima a unei tentative de otrăvire

Acest lucru ar putea părea direct dintr-un scenariu James Bond, dar este o altă fațetă a războiului dintre Rusia și Ucraina. Marți, mai multe mass-media ucrainene au anunțat că soția lui Kyrylo Budanov, puternicul șef al serviciilor de informații militare din Kiev, a fost internată în stare gravă în spital în urma unei tentative de otrăvire, scrie RFI. Viața ei nu este în pericol, dar a fost deschisă o anchetă pentru tentativă de omor.

Kyrylo Budanov, tânărul șef al informațiilor militare ucrainene, a devenit o față cunoscută concetățenilor săi, la fel ca și soția sa, Marianna, care locuiește în biroul supraprotejat al soțului ei de la începutul războiului din Ucraina.

Marți, site-ul ucrainean Babel a dezvăluit că tânăra a fost internată de urgență în urmă cu câteva zile în urma unei tentative de otrăvire. Medicii ar fi găsit urme de metale grele în corpul său, inclusiv arsenic și mercur, potrivit declarațiilor lui Valeri Kondratyuk, fostul șef al departamentului condus de Kyrylo Budanov.

Potrivit dezvăluirilor lui Kondratyuk, otrăvirea a fost administrată prin alimente și a afectat și gărzile de corp ale Mariannei Budanova, precum și mai mulți ofițeri de rang înalt, inclusiv șefi ai diferitelor sectoare responsabile cu operațiunile împotriva Rusiei din cadrul Direcției Principale de Informații.

Marți, purtătorul de cuvânt al HUR, informațiile militare, a confirmat această informație, într-un context în care Kyrylo Budanov, liderul operațiunilor speciale ucrainene, a devenit o țintă prioritară pentru ruși.

Rănit înainte de război într-un atac cu mașină-bombă, Kyrylo Budanov a văzut câteva rachete rusești vizand administrația sa. A scăpat deja de cel puțin zece încercări de eliminare.

Alte stiri din Externe

Ultima oră